FCSB, transfer-bombă pentru fotbalul nostru: Cifrele mutării, uriașe pentru România

FCSB, transfer-bombă pentru fotbalul nostru: Cifrele mutării, uriașe pentru România

Sportul-rege a înregistrat un regres imens în România, iar rezultatele din ultimii mulți ani confirmă, din păcate, această realitate tristă. Care se află în legătură directă cu faptul că fotbalul nostru e din ce în ce mai sărac. De pildă, au dispărut sumele de transfer, fiind preferați jucători liberi de contract. Desigur, un fotbalist fără echipă e, de cele mai multe ori, nu mereu, unul mai slab. Ceea ce explică, parțial, de ce nivelul Superligii a scăzut mult.

Gigi Becali, patron FCSB

În acest decor dezolant, faptul că FCSB mai dă bani pe transferuri e o chestiune senzațională în România. Dovadă și felul în care se mediatizează acum sosirea lui Alexandru Băluță (29 de ani), la formația din Berceni. Vorbim despre un mijlocaș ofensiv care, în stagiunea recent încheiată, a evoluat la Puskás AFC, echipa de pe locul 4 în prima ligă maghiară. Aici, Băluță a adunat 27 de meciuri, 2 goluri, 6 pase decisive, în 1.704 minute de joc.

Becali dă o sumă uriașă... 100.000 de euro

Când în fotbalul internațional se învârt sume de milioane de euro, la noi, „bomba“ zilei e că Gigi Becali îi dă lui Băluță... 100.000 de euro la semnătură. Plus un salariu lunar de 20.000 de euro, potrivit informațiilor obținute de Digi Sport.

Băluță se afla și pe lista celor de la CS U Craiova, club pentru care a evoluat, între 2014 și 2018, fiind vândut, ulterior, la Slavia Praga (Cehia) pentru 2.650.000 de euro. După plecarea din Bănie, Băluță a jucat, pe rând, pentru Slavia Praga, Slovan Liberec și Puskás AFC.

Alex Băluță, pe când juca la Slovan Liberec

Alex Băluță, pe când juca la Slovan Liberec

FCSB, listă lungă de achiziții

Sosirea lui Băluță va fi, foarte probabil, urmată și de alte mutări făcute de vicecampioana Superligii. La FCSB sunt așteptați și Vlad Chiricheș (33 de ani), dar și Damjan Djokovic (33 de ani). Primul tocmai a retrogradat cu Cremonese în Serie B, în timp ce Djokovic, fost fotbalist la CFR Cluj, a bifat un sezon cenușiu, în Arabia Saudită, la Al-Raed, echipa pregătită de Marius Șumudică. Aici, mijlocașul croat a adunat 30 de meciuri, 2 goluri și 1 pasă de gol, în 2.230 de minute de joc.

Becali, primele reacții despre transferuri

Patronul FCSB a și vorbit despre campania de achiziții care va avea loc, în vederea sezonului 2023-2024. Iată declarațiile latifundiarului din Pipera:

*Nu știu nimic nici despre Djokovic. Nu mai iau jucători la întâmplare. Am zis că, până pe data de 5 (n.r. – iulie), când pleacă echipa în cantonament, să avem 3,4,5 jucători noi.

*Vreau să iau jucători care sunt sigur că joacă. Lui Djokovic i-am făcut o ofertă și așteptăm un răspuns, de la Băluță așteptăm răspuns, de la Chiricheș așteptăm răspuns. Ei probabil, cred eu, că așteaptă ceva mai bun și, dacă nu vine ceva mai bun, vin la FCSB. Mă refer la Chiricheș, la Djokovic.

*Eu cred că o să vină toți. Nu știu Chiricheș, dar Djokovic și Băluță cred că da, o să vină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat