FCSB, victorie uriaşă în Slovacia: Echipa lui Becali, pas mare spre milioanele din Conference League VIDEO

FCSB, victorie uriaşă în Slovacia: Echipa lui Becali, pas mare spre milioanele din Conference League VIDEO

În decurs de cam o săptămână, Gigi Becali, entuziasmat de calificarea cu Saburtalo (Georgia) şi visând să pună mână pe milioanele UEFA după cinci ani, a trecut de la „procesul de lichidare“ la transferuri în valoare totală de 1,8 milioane de euro!

David Miculescu (UTA) şi Bogdan Rusu (Mioveni), cei doi fotbalişti de profil ofensiv pe care patronul FCSB i-a adus, cu gândul la „dubla“ cu Dunajska Streda (Slovacia) şi cu speranţa că vor contribui la calificarea FCSB în grupele Conference League, s-au şi regăsit, miercuri seară, în primul „11“ al roş-albaştrilor. Iar cu o formulă ofensivă, cu Florinel Coman şi Olaru aflaţi şi ei printre titulari, vicecampioana României a început bine partida din Slovacia.

În primele minute, bucureştenii au împins jocul spre careul advers, dar Dunajska Streda, locul 4 din Slovacia, un fel de Sepsi Sfântu Gheorghe, mai ales datorită finanţării primite de la Budapesta, şi-a arătat colţii, în minutul 18. Gazdele au lovit bara după o lovitură liberă, demonstrând că formează o echipa periculoasă. Şase minute mai târziu, a venit şi replica FCSB-ului, cu golul înscris de Olaru, anulat însă pentru ofsaid. La pauză, Dunajska Streda – FCSB a fost 0-0.

După pauză, meciul a devenit echilibrat şi, pe alocuri, anost. Asta până în minutul 68, când totul s-a năruit pentru slovaci. Pentru că, mai întâi, Kružliak a fost eliminat. Fundaşul gazdelor a fost ridiculizat de Octavian Popescu, care l-a depăşit în viteză, dându-i mingea printre picioare. În lipsa de soluţii şi în disperare de cauză, Kružliak l-a doborât, ca la hochei, pe decarul FCSB şi a văzut „roşu“. Din lovitura liberă acordată a venit golul românilor. Radunovici a executat excelent, iar mingea a fost reluată în poartă din interiorul careului de estonianul Joonas Tamm (69).

Cu avantaj pe tablelă şi cu un om în plus, FCSB a controlat finalul partidei şi s-a impus cu 1-0. E un rezultat care o face mare favorită pentru o calificare în play-off-ul Conference League, înaintea returului de pe „Arena Naţională“, de joia viitoare.

Dacă va trece de Dunajska Streda, FCSB va întâlni fie Viking (Norvegia), fie Sligo Rovers (Irlanda) în „dubla“ (18 şi 25 august) care va decide echipa care va merge în grupele Conference League.

VEZI GOLUL MARCAT DE TAMM PENTRU FCSB

750.000

de euro primeşte din partea UEFA fiecare echipă care ajunge în play-off-ul Conference League.

2.940.000

de euro e prima acordată de UEFA pentru calificarea în grupele Conference League.

România, în turul III preliminar din Conference League

Miercuri

*Dunajska Streda (Slovacia) – FCSB 0-1

Joi

*Şahtior Soligorsk (Belarus) - CFR Cluj 20.00

Se va juca în Turcia, a Adapazan, cu porţile închise din cauza sancţiunilor impuse de UEFA formaţiilor din Belarus după declanşarea războiului din Ucraina.

*Zorya Luhansk (Ucraina) - CS U Craiova 20.30, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Partida se va juca la Lublin (Polonia) pentru că formaţiile ucrainene nu pot evolua acasă din cauza războiului.

*Sepsi - Djurgårdens (Suedia) 21.00, Pro Arena (fostul sport.ro)

Partidele din a doua manşă sunt programate pe 11 august.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”