Federația din Kosovo s-a răzgândit, după pedeapsa primită de România din partea UEFA

Federația din Kosovo s-a răzgândit, după pedeapsa primită de România din partea UEFA

România și-a primit ieri sancțiunea din partea UEFA în urma incidentelor din meciul cu Kosovo, scor 2-0, din cadrul preliminariilor pentru Euro 2024.

Bannerele pentru care FRF a fost sanționată de UEFA. FOTO Inquam Photos/ George Calin

Partida a fost întreruptă aproape 50 de minute din cauza bannerului ”Kosovo este Serbia”, afișat de facțiunea ”Uniți sub tricolor”, iar UEFA a decis să amendeze FRF cu 52.000 de euro și să închidă porțile la meciul următor, cu Andorra. Federația Română a obținut acceptul de la forul continental ca, pe 15 octombrie, în tribune să aibă acces doar copiii sub 14 ani și câte un însoțitor adult pentru fiecare zece minori, profitând de o portiță din regulamentul UEFA.

Sancțiunile dictate de forul continental au stârnit în primă fază furia kosovarilor , care o consideră prea mică pentru gravitatea faptelor de la meciul direct. Însă lucrurile s-au mai liniștit la Priștina, în sensul în care federația nu va mai merge la TAS, așa cum promitea.

Nu se mai adresează la TAS

Presa din Kosovo a remarcat faptul că în comunicatul Federației (FFK) nu mai este specificat acum această inițiativă, de a merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Totuși, kosovarii vor continua demersul împotriva României la UEFA. ”Amintim că în reacția sa după înfrângerea din România, FFK a spus că se va plânge și la TAS. Însă, în reacția de astăzi (n.r. de miercuri), FFK nu spune acest lucru, în timp ce avertizează că se va plânge de decizie doar la UEFA”, notează kosovarii de la Gazeta Express.

La meciul de pe Arena Națională din preliminariile Euro 2024, ultrașii "Uniți Sub Tricolor" au afișat un banner cu mesajul "Kosovo e Serbia" și au proferat scandări similare. Meciul a fost întrerupt aproape 50 de minute. Oaspeții de pe Arena Națională au considerat scandările și comportamentul fanilor români drept rasiste, însă cu siguranță nu a fost vorba de așa ceva. A fost doar un mesaj politic , care nu e acceptat de UEFA pe stadioane. În rest, pentru România, într-adevăr Kosovo e Serbia, având în vedere că statul nostru nu recunoaște independența celui care s-a rupt unilateral de țara vecină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”