Federaţia Română de Fotbal a înfiinţat echipa naţională Under-20

Federaţia Română de Fotbal a înfiinţat echipa naţională Under-20

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, luni, înfiinţarea echipei naţionale Under-20 a României pentru a oferi continuitate jucătorilor după terminarea junioratului, a anunţat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

"Pentru prima oară în istorie reuşim ca începând cu anul 2021 să creăm o nouă naţională. Naţionala Under-20 destinată generaţiilor 2002 şi 2003 îşi propune să ofere o continuitate jucătorilor tineri după terminarea junioratului. Această selecţionată va intra într-un program intens de meciuri amicale care va debuta în septembrie 2021 şi care se va întinde până în iunie 2023. Această decizie are la bază faptul că azi avem un număr foarte mare de jucători de perspectivă pe care îi regăsim la nivelul Ligii I, dar şi al eşaloanelor inferioare. Sunt aproape 300 de jucători care vor reprezenta o bază de selecţie. Chiar dacă ne aşteaptă un an financiar dificil, trebuie să dăm o şansă acestor jucători tineri. Intrăm astfel în cercul câtorva ţări mari care au naţionale U20, precum Anglia, Italia, Franţa, Spania sau Portugalia. România devine astfel prima ţară din Europa de Est care îşi creează o astfel de naţională U20", a spus preşedintele la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Acesta a menţionat că deocamdată nu există o listă cu posibili selecţioneri ai acestei reprezentative.

"Momentan nu avem o listă de selecţioneri pentru naţionala U20. Acum am luat decizia doar de a înfiinţa această naţională şi de a o finanţa. Însă în săptămânile viitoare începem să planificăm meciuri amicale, am pornit un dialog cu federaţiile mari din Europa, mă refer la Portugalia, Anglia, Germania şi Italia. După aceea e rolul Comisie Tehnice a federaţiei să avanseze o propunere pentru postul de selecţioner al acestei naţionale", a precizat Burleanu.

"Comisia Tehnică a FRF a propus azi în Comitetul Executiv crearea echipei naţionale Under-20. Propunerea a venit din dorinţa de a oferi în continuare meciuri internaţionale generaţiilor Under-19 care încheie ciclul, eliminând astfel ecartul dintre Under-19 şi Under-21. Noua reprezentativă U20 a României va disputa meciuri amicale internaţionale până când jucătorii vor face pasul spre România U21. Astfel, la nivel de reprezentativă U20, România se alătură unor ţări precum Franţa, Anglia, Italia, Spania, Germania, Portugalia, Ţările de Jos sau Danemarca, fiind în acelaşi timp singura ţară din Europa de Est cu o selecţionată la acest nivel de vârstă", se arată şi într-un comunicat de presă al FRF publicat, luni seara, pe site-ul oficial.
AGERPRES (A, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: Federația Română de Fotbal /Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!