Federaţia Sindicatelor din Penitenciare solicită o anchetă la Penitenciarul Târgu Jiu

Federaţia Sindicatelor din Penitenciare solicită o anchetă la Penitenciarul Târgu Jiu

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat marţi o anchetă la Penitenciarul Târgu Jiu, acuzându-l pe directorul penitenciarului, comisarul şef Ion Popescu, de infracţiuni de corupţie în legătură cu favorizarea unui deţinut, conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

"Comisarul şef de penitenciare Ion Popescu este acuzat că, în calitate de director, a solicitat şi a primit în mai multe rânduri foloase de la numita MDL, concubina deţinutului AS. în schimbul unor favoruri acordate deţinutului, constând în vizite intime, recompense şi, implicit, liberarea condiţionată în avans. Sub masca unor aşa-zise sponsorizări, directorul penitenciarului a solicitat numitei MDL medicamente, materiale şi utilaje pe care aceasta le-a predat directorului Ion Popescu, fără însă a fi certificată înregistrarea acestora în gestiunea penitenciarului", susţin reprezentanţii FSANP.

Potrivit acestora, faptele celor trei se încadrează ca infracţiuni de luare, respectiv dare de mită şi trafic, respectiv cumpărare de influenţă (art. 289 - 292 Noul Cod Penal), iar Ion Popescu "nu este la prima abatere, în 2014 acesta fiind anchetat pentru fapte similare în favoarea deţinutului Ionel Manţog".

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează că va sesiza şi organele de urmărire penală "existând suspiciunea că Administraţia Naţională a Penitenciarelor îl va face scăpat şi de această dată pe directorul Penitenciarului Târgu Jiu, comisarul Ion Popescu".

"Anchetatorii vor trebui să verifice şi câte alte aşa-zise sponsorizări au fost făcute direct către şeful penitenciarului, dar şi câte dintre bunuri şi cât exact din sumele de bani 'sponsorizate' au ajuns la acesta. Aceste documente descoperă doar vârful icebergului corupţiei de la Penitenciarul Târgu Jiu", se mai semnalează în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?