Federer, interviu-bombă: Roger a explicat că e ca şi retras din tenis

Federer, interviu-bombă: Roger a explicat că e ca şi retras din tenis

Potrivit Eurosport , legendarul elveţian, cu 20 de trofee de Grand Slam în palmares, a discutat cu jurnaliştii de la „Algemeen Dagblad“ şi a recunoscut că tenisul a devenit secundar în viaţa sa.

„Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis. Sunt fericit cu alte lucruri acum, mă bucură să-i văd crescând pe băieţii mei, sunt super fericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună. Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea. Vreau să rămân un om de succes, vreau să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului. Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt OK cu asta. A fost foarte ciudat pentru mine să nu joc la Wimbledon, anul acesta. Am fost acolo mereu din 1998 până în prezent. Dar am fost în circuit atât de mult timp, încât sunt bucuros să am mai multe momente de linişte. Am timp să călătoresc, pot să mă văd mai des cu prietenii. Tenisul devine foarte complicat când ai 3 copii, trebuie să te organizezi foarte bine. În unele momente, îmi lipsesc călătoriile între turnee şi normal că îmi lipseşte sportul, dar totul e bine, duc o viaţă normală şi îmi place“, a spus Federer.

Potrivit Tennisworldusa.org e pentru prima dată după 25 de ani când Federer nu apare în clasamentul mondial. Ultima dată când s-a întâmplat aşa ceva era în septembrie 1997, când Roger avea doar 16 ani.

În ciuda situaţiei sale actuale, Federer şi-a anunţat revenirea pe teren, el urmând să joace la turneul de la Basel, programat pentru 22-30 octombrie 2022. Iar dacă totul va decurge conform planului, Federer îşi doreşte să bifeze încă un sezon în circuit, în 2023.

3

operaţii la genunchi a suferit Roger Federer, iar ultima dintre ele îl ţine pe tuşă de anul trecut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...