Federer și Nadal, în lacrimi la retragerea elvețianului din tenis FOTO VIDEO

Federer și Nadal, în lacrimi la retragerea elvețianului din tenis FOTO VIDEO

Roger Federer și Rafael Nadal au izbucnit în lacrimi la finalul meciului în care elvețianul, fost lider ATP, s-a retras după o carieră de 25 de ani în tenis.

Înconjurat de familie și de rivalii de-o viață, elvețianul a jucat, aseară, la Laver Cup, ultimul meci al unei cariere fără egal.

Federer a pus capăt carierei, la 41 de ani, în O2 Arena din Londra, într-un meci de dublu în care l-a avut coechipier chiar pe Rafa Nadal, unul dintre competitorii care i-au marcat cariera. Învinși de americanii Tiafoe și Sock (6-4, 6-7, 9-11), cei doi campioni au oferit câteva scene memorabile. Practic, după terminarea partidei, Roger Federer a izbucnit în plâns, iar elvețianul a fost urmat de Rafael Nadal. Scenele vor rămâne memorabile, fiind vorba de doi dintre cei mai titrați jucători de tenis din toate timpurile, fiecare recunoscut pentru stilul unic de joc.

La câteva minute după încheierea meciului care a pus capăt carierei sale de 25 de ani, vineri seara la Londra, elveţianul Roger Federer (41 ani) a asigurat că „nu este trist ci fericit”, în ciuda emoţiei cu care a vorbit în special despre familia sa, scrie AFP.

A fost o zi minunată pentru mine, le-am spus băieţilor asta, sunt fericit, nu sunt trist, este minunat să fiu aici, la Londra. Toţi ajungem în acest punct, al retragerii, la un moment dat”, a spus Federer, intervievat de fostul jucător Jim Courrier.

Federer: „Nu am fost stresat”

Nu am fost foarte stresat”, a adăugat elveţianul, chiar dacă, după un an şi jumătate de absenţă de pe teren şi cu un genunchi drept care l-a forţat practic la această retragere, la 41 de ani, s-a temut de o problemă la gambe sau de un blocaj la spate în timpul meciului de dublu.

Sunt foarte fericit că am dus la capăt partida de dublu chiar dacă am pierdut-o, alături de rivalul, dar prietenul meu, Rafael Nadal, cu 6-4, 6-7 (2/7), 9-11, în faţa americanilor Jack Sock şi Frances Tiafoe", a menţionat Federer.

Elevețianul a afirmat că dacă ar putea, ar lua-o de la capăt în tenis, fără niciun regret. „Nu mi-aş fi dorit să se încheie aşa, mi-a plăcut mereu să joc tenis şi să ies apoi cu prietenii mei. Nu am crezut că se va termina aici, sunt mulţumit însă de tot ce am realizat, a fost un parcurs perfect", a adăugat Roger Federer.

Elveţianului i-a fost cel mai greu să vorbească despre familia sa. „Chiar trebuie să vorbesc despre asta? Ok, e în regulă, mă descurc. Îi mulţumesc în primul rând soţiei mele, Mirka, pe care am cunoscut-o în urmă cu 22 de ani şi care m-a susţinut atât de mult. Ar fi putut să mă oprească cu mult, mult timp în urmă. Dar ea nu a făcut-o, m-a lăsat să merg mai departe şi mi-a permis să merg mai departe, a fost uimitor, mulţumesc", a spus Roger Federer.

Palmares de invidat

Federer are în palmares 103 titluri cucerite în circuitul profesionist, 20 dintre ele de Mare Şlem, dintre care opt la Wimbledon. Tenismenul a anunțat încă de săptămâna trecută pe rețelele de socializare că se va retrage după acest ultim turneu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...