Federer, şters din clasamentul mondial: Premieră tristă pentru Roger după 25 de ani

Federer, şters din clasamentul mondial: Premieră tristă pentru Roger după 25 de ani

Ce ironie a sorţii! În timp ce Rafael Nadal (36 de ani, 3 ATP) şi Novak Djokovici (35 de ani, 7 ATP) îşi continuă duelul de la distanţă pentru cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, rivalul lor cel mai apropiat în această ierarhie iese din prim-plan.

Vorbim despre elveţianul Roger Federer, care n-a mai fost văzut pe terenul de tenis de la 7 iulie 2021, când a fost învins de polonezul Hubert Hurkacz, în sferturile Wimbledon 2021: 3-6, 6-7, 0-6. De atunci, „FedEx“ se luptă cu o problemă la genunchi pentru care s-a şi operat de trei ori.

Din cauza acestei perioade de inactivitate, Federer tocmai a rămas şi fără ultimele puncte pe care le avea în ierarhia ATP. Care, începând de astăzi, după ultima actualizare , nu mai conţine şi numele legendarului sportiv elveţian. Potrivit Tennisworldusa.org e pentru prima dată după 25 de ani când Federer nu apare în clasamentul mondial. Ultima dată când s-a întâmplat aşa ceva era în septembrie 1997, când Roger avea doar 16 ani.

În ciuda situaţiei sale actuale din clasamentul ATP, Federer şi-a anunţat revenirea pe teren, el urmând să joace la turneul de la Basel, programat pentru 22-30 octombrie 2022. Iar dacă totul va decurge conform planului, Federer îşi doreşte să bifeze încă un sezon întreg în circuit, în 2023.

Jucătorii cu cele mai multe titluri de Grand Slam

1. Rafael Nadal – 22 de trofee

2. Novak Djokovici – 21 de trofee

3. Roger Federer – 20 de trofee

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...