„Felicitări, Igor, acum ai un lansator de rachete de 20 mil. dolari”. Cum a ajuns un simplu ucrainean pe lista Wikipedia cu țările care operează sisteme Tor

„Felicitări, Igor, acum ai un lansator de rachete de 20 mil. dolari”. Cum a ajuns un simplu ucrainean pe lista Wikipedia cu țările care operează sisteme Tor

Povestea unui ucrainean care a găsit un sistem de rachete sol-aer rusesc în pădure a devenit virală pe rețelele de socializare în ultimele zile, acesta, pe nume Igor, ajungând temporar și pe lista Wikipedia cu țări care operează lansatoare Tor.

Igor și lansatorul său de 20 de milioane de dolariFoto: Hotnews

Povestea pare să fi pornit de pe contul de Twitter Oryx, unul relativ cunoscut, cu 200.000 de urmăritori, sursă constantă de informații privind războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

”El este Igor. În fiecare dimineață, Igor face o plimbare prin pădurea din apropiere. Astăzi, Igor a găsit un sistem SAM 9K330 Tor al armatei ruse abandonat în pădure. Acum, Igor deține un sistem SAM de 20 de milioane de dolari. Felicitări, Igor”, se spune într-un mesaj postat joi pe contul Oryx, însoțit de o fotografie sugestivă.

Postarea a adunat 22.000 de retweet-uri și 160.000 de aprecieri, și nu a durat mult până unii comentatori au cerut ca Igor să fie trecut pe lista operatorilor de sisteme Tor de pe Wikipedia .

Lucru ce s-a și întâmplat chiar de joi, reacția contului Oryx venind rapid: ”Legendar”.

Din păcate, vineri după-amiază Igor a fost scos de pe lista unde era plasat între Grecia și Iran, motivul fiind că Twitter nu este acceptat ca sursă pentru informațiile Wikipedia.

Dacă unii dintre moderatorii Wikipedia l-au scos pe Igor de pe listă, alții spun că sunt pentru repunerea lui acolo:

„Lăsați-l pe Igor să aibă lucrul lui. Este un vehicul proprietate privată. Există multe cazuri de operatori de vehicule/avioane înregistrate pe nume de civili. Total de acord că Igor ar trebui să fie pe listă!”.

Totuși, el ar putea reveni pe listă, moderatorii continuând disputa pe acest subiect .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...