Femei forțate să se prostitueze pentru a-și plăti datoriile după ce au fost atrase în cluburi de tip host în Japonia

Femei forțate să se prostitueze pentru a-și plăti datoriile după ce au fost atrase în cluburi de tip host în Japonia

Cuburile de noapte din Japonia, așa numitele Host Club, sunt acuzate că forțează femeile care își fac datorii acolo să se prostitueze pentru a le plăti.

Femeile înșelate își vând trupul pentru a-și putea plăti datoriile FOTO Shutterstock

În cluburile de tip host, bărbații tineri, cu aspect fizic plăcut și abilități de conversație, primesc bani pentru a le face pe femei să cheltuiască bani grei pe șampanie scumpă și alte băuturi de lux prin discuții și flirt.

Sexul nu face parte din meniu, dar nu este neobișnuit ca gazdele și clienții să se întâlnească în privat, scrie The Guardian .

Publicația britanică scrie despre cazul unei tinere de 24 de ani, atrasă într-o astfel de activitate de prietenul său pe care l-a întâlnit pe o aplicație de dating.

A fost începutul unui coșmar care a pus-o pe tânără în situația să acumuleze datorii de milioane de yeni în cluburile de tip host din Kabukichō, un cartier din Tokyo cunoscut pentru barurile și restaurantele sale, dar și pentru latura „întunecată”.

El pretindea că lucrează ca host pentru a economisi bani pentru a-și urma visurile, iar fiica mea a căzut în capcana lui", a spus mama tinerei, numită Yuko de ziarul britanic pentru a nu îi dezvălui numele.

Hidemori Gen, care conduce un centru de consiliere în Kabukichō, a observat o creștere dramatică a femeilor forțate să se prostitueze pentru a-și plăti datoriile făcute la cluburile de tip host. A avut 300 de consultații în ultimele cinci luni, în principal de la părinți care sunt prea rușinați să vorbească cu prietenii și familia și știu că poliția nu va interveni pentru că nu s-a comis nicio infracțiune.

"Vorbim despre femei inteligente cu viitor promițător care cad în capcana asta", a spus Gen, fondatorul Nippon Kakekomidera [Templul refugiului Japoniei], o organizație non-profit care ajută tinerii cu probleme din 2012. "Cluburile de tip host operează ca niște culte. Este un model de afaceri vicios care nu diferă de traficul de persoane. Cluburile de tip host nu vând șampanie - vând trupurile femeilor", avertizează acesta.

Tokyo înregistrează o creștere a ratelor prostituției stradale

Pe măsură ce pandemia a făcut ravagii în economia de noapte a capitalei Tokyo - cu baruri și restaurante care au fost amenințate periodic cu amenzi pentru refuzul de a închide mai devreme decât de obicei - rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie au devenit rapid modul preferat de contact între gazde și potențialele cliente.

Acum, cluburile vor să-și recupereze câștigurile pierdute în pandemie.

Poliția din Tokyo spune că se înregistrează o creștere a numărului femeilor care caută clienți pe stradă - o raritate în industria legală a sexului din Japonia – și care este legată de creșterea cluburilor de tip host.

Între ianuarie și septembrie, polițiștii au arestat 80 de femei, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, în apropierea parcului sub suspiciunea că încalcă legile anti-prostituție, comparativ cu 51 de arestări în întregul an 2022.

Aproximativ 70% dintre femei aveau în jur de 20 de ani, multe fiind șomere sau lucrând în sectorul fūzoku - localuri care oferă totul, de la masaje până la sex oral. Aproximativ 40% dintre femei au declarat că fac bani pentru a vizita cluburile de tip host sau "cafenelele concept".

Cluburile de tip host folosesc tactici pentru a atrage femeile și pentru a le face să revină . O oră cu alcool nelimitat la prima vizită poate costa doar 2.000-3.000 de yeni (11-16 lire sterline). Vizita este urmată de mesaje text ușoare și complimente din partea gazdelor, care încurajează femeile să revină. Nu lipsesc relațiile sexuale, la fel și promisiunile goale de căsătorie din partea gazdelor.

Costul unei seri crește de zece ori la fiecare vizită

"Tiparul tipic este ca costul unei seri să crească de zece ori la fiecare ocazie", a spus Gen.

"La a treia vizită, femeilor care au fost înșelate că gazda este interesată romantic de ele li se percep 300.000 de yeni și tot așa. Clubul le face poze la cărțile de identitate ca o metodă de presiune pentru a le determina să-și onoreze datoriile”, mai spune el.

Reprezentanții mai multor grupuri de cluburi de tip host le-au spus oficialilor locali că vor înceta să permită clientelor să acumuleze datorii mari până în aprilie și vor asigura că acestea au cel puțin 20 de ani, cu doi ani peste vârsta majoratului în Japonia.

Takayuki Makita, șeful celui mai mare grup de gazde, a prezentat scuze în numele industriei pentru "starea inadecvată a lucrurilor", conform ziarului Mainichi Shimbun.

Dar familiile victimelor sunt sceptice.

"Cluburile câștigă atât de mulți bani din acest sistem încât nu au niciun motiv să-și schimbe modul de operare", a spus Yuko, a cărei fiică lucrează în la o saună unde femeile oferă masaje cu săpun și servicii sexuale.

"Este o formă de abuz. Fiica mea nu va putea niciodată să-și achite datoriile. Mă întreb dacă va veni vreodată acasă. Dar nu este vorba doar despre ea. Atâtea femei au fost înșelate", mai spune femeia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”