Femeia asta nu trebuia condamnată, ci premiată pentru că a depistat doi proști...

Femeia asta nu trebuia condamnată, ci premiată pentru că a depistat doi proști...

O femeie din Timiș, mamă a doi copii de 4 și 5 ani, a fost condamnată la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune după ce a convins doi bărbați, folosind fotografiile unui fotomodel, să îi trimită în cont peste 200.000 de lei. Sentința nu este definitivă, scrie ziare.com .

Judecătoria Găești a pronunțat o primă sentință într-un dosar de înșelăciune în care a fost trimisă în judecată o femeie acuzată că prin folosirea unor identități false și a unor aplicații de matrimonial a racolat mai mulți bărbați pe care i-a vrăjit spunându-le că e bolnavă. Fără să o vadă la față, refuzând apelurile video cu pretextul că este în spital, femeia a reușit să convingă un bărbat, IT-ist, să îi trimită peste 40.000 de lei. Un alt bărbat a fost convins să îi transfere în cont, pentru tratamente medicale, suma de peste 167.000 de lei.

Victimele, vrăjite cu pozele unui fotomodel

Pentru a-și duce la îndeplinire planul, escroaca a folosit pozele unui fotomodel de pe Instagram. Spunând că e studentă sau fiica unui om foarte bogat, care o amenință cu dezmoștenirea, escroaca a reușit să „îi dea pe spate” pe bărbații cu care vorbea, de fiecare dată fără să se arate la față.

„Folosindu-se de sentimentele de dragoste dezvoltate de persoanele vătămate, pe baza unor promisiuni repetate de stabilire a unei relații sentimentale, le-a determinat pe acestea, prin mijloace frauduloase, să îi remită în mod injust, mai multe sume de bani, prin intermediul sistemului bancar. Astfel, după ce persoanele de sex bărbătesc se atașau de aceasta, le determina, invocând diverse afecțiuni medicale şi tratamente pe care trebuia să le primească, să-i remită sume importante”, se arată în rechizitoriu.

Procurorii au explicat și metoda prin care escroaca reușea să întrețină relația fără să se arate la față. „Acțiunile inculpatei de inducere în eroare au avut aptitudinea să le suprime capacitatea de autodeterminare persoanelor vătămate (prin convorbiri telefonice, discuții în mediul virtual, fără a se arăta fizic niciodată, invocând de fiecare data faptul că nu poate purta discuții prin apel video întrucât este internată), așa încât conduita impusă de inculpată îi determina în mod injust în efectuarea de transferuri monetare consistente de bani, spunându-le ca o sa îi înapoieze în momentul vânzării unor bunuri imobile, pe care de altfel aceasta nici nu le deținea”, se mai arată în rechizitoriu.

Femeia trimisă în judecată a recunoscut toate acuzațiile aduse susținând că „a săvârșit aceasta faptă pentru a le face copiilor săi o viață mai bună”.

În urma procesului, Judecătoria Găești a condamnat-o pe escroacă la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Judecătorul a reținut că femeia a reușit să convingă doi bărbați (care s-au și constituit parte civilă) să îi transfere 41.200 de lei, respective 167.386 lei, iar pe un alt bărbat (care nu s-a constituit parte civilă) l-a determinat să îi transfere 1.700 de lei. De asemenea, a încercat să îl inducă în eroare pe un bărbat pentru a-l determina să îi transfere 1.550 de lei.

„Instanţa observă că gravitatea infracțiunii săvârșite este una ridicată şi rezultă din împrejurările săvârșirii faptei, respectiv perseverenta infracționala a inculpatei care în perioada 24.04.2020 – 24.02.2022, prin inducerea în eroare a persoanelor vătămate folosindu-se de mijloace frauduloase utilizând fotografiile altei persoane şi prezentând ca fiind reale mai multe împrejurări de fapt neconforme realității, pentru a le determina să îi remită în mod injust diferite sume de bani, a cauzat un prejudiciu total de 210286,41 de lei. Referitor la persoana infractorului, instanţa constată că inculpata este cetățean român, cu studii căsătorită, fără antecedente penale, iar pe parcursul urmăririi penale a avut o atitudine sinceră”, și-a justificat judecătorul sentința, care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia