Femeia care a furat un milion de euro de la CEC și i-a donat la săraci scapă de pușcărie - Decizia care a salvat-o

Femeia care a furat un milion de euro de la CEC și i-a donat la săraci scapă de pușcărie - Decizia care a salvat-o

Femeia care a provocat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro la CEC Bank, prin sustragerea banilor în decurs de mai mulţi ani de la clienţii agenţiei din oraşul Zlatna, a scăpat de al doilea dosar penal.

Elena Meteșan a scăpat de al doilea dosar penal pentru că faptele s-au prescris

Elena Meteșan a beneficiat de decizia Curții Constituționale privind termenele de prescripție, astfel că nu s-a întors în penitenciar, conform Ziare.com

Femeia a fost angajata CEC până în 2016 şi este acuzată de săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. „În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din Jud. Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere / lichidare / transfer / virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

După aproximativ un an de judecată, instanța de jucată a constatat că fapta inculpatei este prescrisă și a dispus, miercuri, 15 martie 2023, încetarea procesului penal. „Încetează procesul penal în ceea ce-o priveşte pe inculpata Meteșan Elena, pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale (368 acte materiale), ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Hotărârea nu este definitivă

Instanța de judecată a anulat toate cele 368 de documente falsificate, prin care au fost retrase ilegal sume cuprinse între câteva sute de lei și 40.000 de lei și a respins ca inadmisibilă acţiunea civilă exercitată în cauză de CEC Bank SA împotriva femeii. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată cu apel.

A fost condamnată în urmă cu cinci ani

Elena Meteșan a fost condamnată, în 2018, la o pedeapsă de cinci ani și șase luni de închisoare pentru delapidare, prejudiciul cauzat de aceasta fiind de peste 4,2 milioane de lei şi 235.981 euro. Femeia a fost obligată să restituie aceşti bani, dar neavând venituri s-a constatat că nu are cum să plătească uriaşa sumă. Bani delapidaţi au fost plătiţi, în final, de către CEC Bank către 168 de clienţi care şi-au pierdut sumele depuse în conturi.

Femeia a fost angajată a agenţiei CEC Bank din Zlatna, unde administra conturile a sute de clienţi. La unii le-a luat banii direct din conturi, în timp ce în cazul altora nu a mai depus sumele cu care aceştia au venit la bancă

Femeia a motivat în fața anchetatorilor că ar fi donat banii la persoane sărace şi la biserici.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

2 Un general ceh le dă vești proaste ucrainenilor: Tancurile Leopard sunt supraevaluate și nu sunt o „armă minune”

3 Șucu și Copos cu nevestele...

4 Incredibilă poveste /

5 ULTIMA ORĂ Simonei Halep i-au fost refuzate ultimele probe depuse la proces!