Femeia ținută ostatică de Hamas, care îi transimte un mesaj premierului israelian, este de origine română

Femeia ținută ostatică de Hamas, care îi transimte un mesaj premierului israelian, este de origine română

Una din cele trei femei, prezentate drept ostatice, care au apărut în înregistrarea publicată de gruparea teroristă Hamas, ar fi de origine română.

Femeia din mijloc, din video-ul publicat de Hamas, ar fi de origine română - Captură video X

Danielle Aloni, femeia care vorbește în videoclipul postat de Hamas pe rețelele de socializare și îi cere prim-ministrului israelian să încheie un schimb de prizonieri cu mişcarea islamistă pentru a obţine eliberarea lor, ar avea origini românești. Potrivit Digi 24, părinții acesteia au fost născuți în România.

De Danielle Aloni și de familia ei nu se mai știa nimic, de când au fost răpiți de teroriștii Hamas pe 7 octombrie. Tatăl ei, Ramos Aloni a transmis că este foarte fericit să o vadă în viață, conform The Times of Israel.

"Ne-am simţit uşuraţi să vedem că este în viaţă şi că o vedem, pentru că, până astăzi, nu ştiam niciun detaliu", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ramos Aloni, care ar fi născut în România și ar avea dublă cetăţenie, română şi israeliană, după cum scrie News.ro.

Ramos Aloni sau Remus, tatăl femeii ținută ostatică de teroriștii din Gaza, are dublă cetățenie româno-israelină și, într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru Digi24 , spunea că a depus în iunie cerere pentru a obține și pentru fetele sale cetățenia română.

"Eu sunt cetățean român, am cetățenie română. Ele au depus cerere pentru cetățenie în luna iunie, anul acesta. Eu sunt născut în România, părinții mei s-au născut în România", a precizat Ramos Aloni, potrivit sursei citate.

O mare parte din familia lui Ramos Aloni ar fi ținută ostatică în Gaza . Danielle și sora sa Sharon, David, ginerele bărbatului, dar și nepoatele acestuia, două gemene de 3 ani și o fetiță de 5 ani sunt în mâinile teroriștilor Hamas.

Am fost lăsaţi ca o familie de patru persoane, dintr-o familie de 10. (...) Danielle şi Sharon, fetelor, vă vedem, vă iubim, vă auzim, ne gândim la voi în fiecare minut şi secundă, şi vă vom aduce acasă, amin", a declarat Ramos Aloni.

Tatăl femei a spus și că fiica sa urmează un tratament de care ar avea nevoie zilnic.

Acesta a cerut Crucii Roșii să verifice starea ostaticilor din Gaza, dar și Qatarului să facă tot ce poate pentru a obţine eliberarea celor capturați de Hamas. În total, 239 de persoane ar fi ținute în captivitate de cei din gruparea teroristă Hamas, potrivit ultimului bilanţ al Israelului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”