FEMEIE sau BĂRBAT? Un NOU GEN RECUNOSCUT de cea mai înaltă instanţă

FEMEIE sau BĂRBAT? Un NOU GEN RECUNOSCUT de cea mai înaltă instanţă

Justiția autorizează categoria "genul neutru"

Înalta Curte "recunoaște că o persoană poate fi nici de sex masculin și nici feminin și prin urmare autorizează înregistrarea unei persoane ca fiind de un gen +nespecificat+", potrivit opiniei unanime a judecătorilor, notează AFP, scrie Agerpres.

Ei au respins astfel recursul formulat de statul New South Wales pentru a fi recunoscute numai genurile feminin și masculin. Această decizie vine după o cerere depusă de o persoană, Norrie, care nu se identifică ca bărbat sau femeie, și care a solicitat crearea unei categorii suplimentare pentru "genul neutru".

Norrie, care nu folosește decât un singur nume, a fost născută de sex masculin și a suferit o operație pentru schimbare de sex în 1989. Dar operația nu a reușit să-i elimine ambiguitatea simțită cu privire la identitatea sa sexuală.

În 2010, registrul de stat-civil din New South Wales /capitala Sydney/ a fost de acord să o înregistreze în categoria de gen "nespecificat". Dar la scurt timp după aceea, registrul a revenit asupra deciziei și a declarat nul certificatul. Norrie a declarat atunci că s-a simțit "asasinată social".

Mai multe contestații au fost depuse în instanță de ambele părți până la decizia finală din această miercuri a Înaltei Curți a țării.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”