Fenechiu, încă TREI ANI JUMATE, cu EXECUTARE! Ponta l-a ținut în Guvern și spunea că acuzațiile sunt făcături ale justiției băsiste!

Fenechiu, încă TREI ANI JUMATE, cu EXECUTARE! Ponta l-a ținut în Guvern și spunea că acuzațiile sunt făcături ale justiției băsiste!

Vă mai aduceți aminte, oameni buni, cum ieșeau Ponta și Antonescu pe tembelizoare și spuneau că Fenechiu este nevinovat și că dosarul este o făcătură a justiției lui Băsescu? Și javra de Ponta l-a ținut în Guvern până a fost condamnat? Uite care era realitatea! Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, a încheiat un acord de vinovăţie cu procurorii DNA, acesta recunoscând faptele de trafic de influenţă şi spălare de bani pe care le-a comis în calitate de deputat. 

Procurorii anticorupţie din Ploieşti l-au trimis în judecată pe Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de deputat, acesta semnând un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în prezenţa avocatului, prin care cele două părţi s-au pus de acord în privinţa pedepsei, urmând să execute 3 ani şi zece luni dacă judecătorii vor fi de acord.

"În perioada 2012-2014, inculpatul Fenechiu Relu, a pretins şi a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 lei fără TVA) şi de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de 8.130.721 lei, fără TVA), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte. Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a materializat în intervenţia sa la funcţionari din cadrul Ministerul Justiţiei sau la persoane din conducerea societăţii farmaceutice, asupra cărora avea influenţă la acel moment", transmit procurorii printr-un comunicat de presă.

În schimb, Fenechiu ar fi primit de la reprezentanţii firmei de software, prin intermediul a două societăţi pe care le controla, suma totală de 3.966.716,11 lei, adică peste 900.000 euro. 

"Pentru a disimula provenienţa ilicită a banilor, inculpatul Fenechiu Relu i-a determinat pe reprezentanţii firmei de software să încheie cu societăţile respective mai multe contracte de prestări servicii, care în realitate nu au fost executate", explică DNA.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile ce aparţin lui Relu Fenechiu, stabilind prin acord şi măsura confiscării echivalentului în lei al sumei de 901.526,38 euro (la data punerii în executare a hotărârii judecătoreşti). Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucureşti.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv, pe 30 ianuarie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Lucian Fenechiu, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Transformatorul".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”