Fenechiu: Proiectul de țară al PND este redeșteptarea națiunii române

Fenechiu: Proiectul de țară al PND este redeșteptarea națiunii române

Proiectul de țară al Partidului Național Democrat (PND) este "redeșteptarea" națiunii române și întărirea "coloanei sale vertebrale", un program "ambițios" prin care dorește să tragă un semnal de alarmă în legătură cu posibilitatea ca națiunea română să dispară, dacă nu se face nimic, a declarat sâmbătă președintele PND, Daniel Fenechiu, la Congresul formațiunii.

"Națiunea română se află în prag de prăpastie. Populația a scăzut cu 5 milioane de români, natalitatea a scăzut, faptul că s-a adoptat o lege care rezolvă problema indemnizației, nu rezolvă problema natalității, cea mai mare parte dintre tineri vor să plece din țară. Principala problemă a României este că, dacă nu facem nimic, națiunea română dispare. România va ajunge o colonie, o sursă de export a intelighenției și o foarte bună piață de desfacere pentru multinaționale", a afirmat Fenechiu.

El a spus că, la acest al doilea Congres al PND, s-au înregistrat 1.820 de participanți, fapt care demonstrează că PND își dorește să joace un rol important în politica românească.

Invitații la Congres, respectiv Daniel Florea (PSD), Mihai Voicu (PNL) și Daniel Barbu (ALDE), au transmis salutul conducerilor partidelor pe care le reprezintă, urând succes PND înainte de campania electorală pentru alegerile locale.

"Dincolo de ceea ce fiecare partid promovează ca principii, valori și idei, toate ar trebui să promovăm democrația — adică o credință puternică în faptul că libertățile individuale nu sunt date de stat și pe care statul nu le poate nici controla, nici diminua, nici înmâna. Libertățile ne aparțin nouă cetățenilor, statul nu face decât să le garanteze și să le protejeze potrivit unor garanții constituționale", a precizat Daniel Barbu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…