Fenomen CIUDAT! S-a întors BOR cu SPATELE la PSD? Ce știu POPII?

Fenomen CIUDAT! S-a întors BOR cu SPATELE la PSD? Ce știu POPII?

Fenomen ciudat în rândurile slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române! Se pare că, spun surse de la vârful ierarhiei BOR dar și din rândul popimii din teritoriu, mesajul din ultima săptămână de la slujbe, dar și din discuțiile preoților cu mirenii, se dă un semnal de schimbare. Nu PSD! Acesta este mesajul. Care a fost însoțit de recomandarea de a se vorbi supușilor despre „oameni noi, nepătați”, să nu ne mai plece tinerii din țară. Au înnebunit popii? 

„În istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobândi libertatea şi unitatea naţională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neamul nostru. De pildă, România Mare s-a realizat mai ales şi prin conducători ai României ca regele Ferdinand şi regina Maria, care nu aveau deloc sânge românesc în venele lor. Când Dumnezeu voieşte ca să se ridice şi să ajute un popor, lucrează prin cine voieşte El, când voieşte şi cum voieşte, ca noi să învăţăm că nu numai cei de un neam cu noi sau rude apropiate pot să ne ajute, ci, adesea, chiar şi oameni străini de neamul nostru, dar care îl iubesc şi vor să îl ajute", a spus Patriarhul Daniel, în predica rostită duminică 16 noiembrie 2014, ziua alegerii lui Klaus Iohannis în funcția de președinte, cu doar o oră înaintea închiderii urnelor!

În cuvântul de învăţătură rostit în paraclisul Reşedinţei patriarhale, PF Daniel a explicat învăţăturile ce reies din Evanghelia de duminică - "Pilda samarineanului milostiv".

"Aproapele este omul prin care Dumnezeu ne ajută cu harul Său, adesea într-un mod neaşteptat. De multe ori ne vine în ajutor un străin pe care nu l-am văzut vreodată sau de la care niciodată nu am aşteptat un ajutor. Prin aceasta, Evanghelia de astăzi ne arată, aşadar, că fiecare om din lumea aceasta, indiferent de etnie, stare socială sau vârstă, are o valoare eternă şi unică", a mai spus PF Daniel pe 16 noiembrie 2014.

Se repetă istoria?


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...