Fenomenul Barbenheimer salvează Hollywoodul și face mersul la cinema grozav din nou FOTO VIDEO

Fenomenul Barbenheimer salvează Hollywoodul și face mersul la cinema grozav din nou FOTO VIDEO

Filmele „Barbie“ și „Oppenheimer“, lansate în aceeași zi, au avut un debut fulminant în box office-ul nord-american, cu încasări totale de 235 de milioane de dolari.

Margot Robbie și Cillian Murphy, protagoniștii celor două filme FOTO Profimedia

Termenul Barbenheimer, o combinație între titlurile celor două pelicule, folosit pentru a descrie lansarea simultană a filmelor, a fost omniprezent în ultimele zile în rețelele sociale și în presă. Postări, articole, nenumărate meme au „curs“ în așteptarea celor două premiere.

Ceea ce inițial părea o programare defectuoasă (lansarea a două filme foarte așteptate în aceeași zi, pe 21 iulie 2023) a devenit un adevărat fenomen, care salvează Hollywoodul într-o perioadă dificilă, marcată de greve , și care, totodată, readuce publicul în sălile de cinema.

Nu mai puțin de 235 de milioane de dolari au fost încasările totale ale celor două filme la box office-ul nord american în primul weekend. „Barbie“, cu Margot Robbie în rolul principal, a dominat clasamentul, cu încasări de 155 de milioane de dolari, în timp ce „Oppenheimer“, cu Cillian Murphy în rolul principal, a adunat 80,5 milioane de dolari. Totodată, Barbie“ a devenit producția cu cel mai mari încasări în weekendul de debut, în 2023.

Peste 18,5 milioane de bilete au fost vândute în total: 12,8 milioane pentru „Barbie“ și 5,8 milioane pentru „Oppenheimer“, conform datelor de la EntTelligence. Mai mult, cele două pelicule i-au inspirat pe spectatori să vină la cinema îmbrăcați fie în haine roz , fie în costume și cu pălării. Ambele filme au un rating de peste 90% pe Rotten Tomatoes.

A fost un weekend cu adevărat istoric“, adeclarat Michael O’Leary, președintele Asociației Naționale a Proprietarilor de Cinematografe din SUA, citat de CNBC.

„Barbie“ este o comedie fantasy regizată de Greta Gerwig, cu Margot Robbie în rolul Barbie și Ryan Gosling în rolul lui Ken. După ce au fost explulzați din utopicul ținut Barbie, cei doi pleacă într-o călătorie de autodescoperire în lumea reală.

„Oppenheimer“ este o dramă biografică regizată de Christopher Nolan. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer, supranumit „părintele bombei atomice“. Protagoniștii sunt Cillian Murphy („Peaky Blinders“), Emily Blunt în rolul soției lui Oppenheimer, Matt Damon și Robert Downey jr.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...