Ferguson: România rămâne un aliat valoros în NATO; prevăd contribuții mai semnificative în viitor din partea sa

Ferguson: România rămâne un aliat valoros în NATO; prevăd contribuții mai semnificative în viitor din partea sa

Șeful Comandamentului NATO de la Napoli, amiralul Mark Ferguson, a declarat, miercuri, că România rămâne un aliat valoros în cadrul Alianței, afirmând că prevede, "în viitor", contribuții "mai semnificative" din partea țării noastre.

"România rămâne un aliat valoros în Alianța Nord-Atlantică și acest comandament demonstrează angajamentul NATO pentru apărarea României și a tuturor aliaților din sud-est. Prevăd în viitor contribuții mai semnificative din partea României și apreciem foarte mult sprijinul de până acum în crearea acestui comandament", a afirmat Ferguson, la sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, unde se desfășoară exercițiul Dacian Lynx 2016.

Oficialul NATO a afirmat că personalul comandamentului posedă "capabilități critice", inclusiv aceea de a comanda și controla unitățile de integrare a forței NATO din România și Bulgaria.

"Din ce am văzut azi și din rapoartele pe care le-am primit, Divizia Multinațională Sud-Est nu numai că este în grafic, ci depășește cele mai exigente cerințe'', a spus acesta.

La rândul său, generalul Ovidiu Uifăleanu, comandantul Diviziei Multinaționale Sud-Est, a arătat că exercițiul Dacian Lynx 2016 este unul de tip "multieșalon".

"Suntem conectați în timp real cu Comandamentul Aliat de la Napoli. Exercităm comanda și controlul asupra celor două unități de integrare a forței din Sofia și din București folosind două platforme de instruire prin simulare existente în România de 10 ani. Încercăm să ne dovedim nouă înșine dacă suntem în stare să coordonăm cele două unități pentru a asigura o deplasare și o intervenție rapidă a forțelor aliate în sud-estul Europei", a spus Uifăleanu.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

3 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

4 De citit!

5 Așa o fi?