Fermierii au anunţat că dublează preţul la carnea de miel

Fermierii au anunţat că dublează preţul la carnea de miel

Realizator: Nicoleta Turcu – Fermierii au anunţat că dublează preţul la carnea de miel anul acesta, din cauza costurilor de producţie tot mai mari. Ei spun că nu fac reduceri, întrucât marfa nevândută va fi trimisă la export, unde este cerere. De cealaltă parte, oamenii spun că vor înlocui carnea de miel cu ce carne vor găsi mai ieftină. Cu detalii de la Vaslui, corespondenta RRA Alina Darie:
Reporter: Crescătorii de ovine din judeţul Vaslui susţin că în acest an pentru sărbătorile de Paşte vor fi suficienţi miei la vânzare, însă, preţul la care va fi comercializat kilogramul de carne ar putea fi aproape dublu faţă de anul trecut, şi anume 40 de lei în carcasă. Fermierii susţin că toate creşterile bruşte de preţuri, de la furajele de calitate pe care trebuie să le asigure animalelor până la carburant, energie electrică şi chiar tratamentele necesare, au determinat şi o creştere a preţului mieilor. Proprietarii de stâni susţin însă că nu se tem de faptul că la un preţ de 40 de lei în carcasă sau 20-23 de lei în viu ar putea rămâne cu mieii nevânduţi, întrucât există cerere din alte ţări, unde se exportă în mod constant mieii din judeţul Vaslui. Din ţările arabe, spun fermierii, vine de regulă cea mai mare cerere pentru miei. La rândul lor, comerianţii de carne din pieţele locale susţin că la un asemenea preţ nu prea sunt încurajaţi să aducă la vânzare cantităţi prea mari de carne de miel, ci vor miza anul acesta pe vânzări mai bune la carnea de porc, de vită sau cel mai mult carnea de pui./lcoman/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 martie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /