Festivalul sinecurilor PNL continuă! Claudiu Săftoiu, noul director al Editurii Didactice și Pedagogice

Festivalul sinecurilor PNL continuă! Claudiu Săftoiu, noul director al Editurii Didactice și Pedagogice

Festivalul sinecurilor PNL continuă! Claudiu Săftoiu, noul director al Editurii Didactice și Pedagogice.

Claudiu Săftoiu este noul director general al Editurii Didactice și Pedagogice. El părăsește funcția de consilier comunicare la cabinetul ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Săftoiu va prelua funcția după ce mandatul Mariei Nistor s-a terminat.

Claudiu Săftoiu este fostul soț al Adrianei Săftoiu. Despre care Traian Băsescu spunea că „i-a poftit suflețelul” să-i pună soțul șef la SIE și l-a pus. Numai că Săftoiu s-a făcut de râs și a stat în fruntea SIE doar 5 luni.

Săftoiu a precizat că, “începând cu data de 18.12.2019, funcția de consilier comunicare la cabinetul ministrului educației și cercetării va fi preluată de domnul Bogdan Pater”. 

 Până acum, această funcție a fost deținută de Maria Nistor, o apropiată a fostului ministru social-democrat Liviu Marian Pop. Sub mandatul lui Valentin Popa, Ministerul Educației a încredințat direct, fără nicio licitație, în urma unor presiuni politice uriașe, un contract de 24 de milioane de lei către Editura Didactică și Pedagogică (EDP) condusă de apropiata lui Liviu Pop, Maria Nistor, pentru editarea tuturor manualelor școlare de clasele I, a II-a și a VI-a.

Nici până astăzi, traseul celor 24 de milioane de lei nu a fost făcut public. Ministerul Educației a refuzat să spună pe ce s-au dus acești bani, de la cine a făcut Monitorul Oficial achizițiile necesare tipăririi manualelor, dacă EDP a dat bani pentru digitalizarea manualelor și cui. Totul sub pretextul oficial că acel contract încheiat între instituțiile statului Ministerul Educației – Editura Didactică și Pedagogică, contract încheiat din bani publici cu scopul de a realiza manuale pentru elevi, este secret.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…