Fetiță din Germania, eliberată după ce a fost ținută închisă toată viața de bunicii ei

Fetiță din Germania, eliberată după ce a fost ținută închisă toată viața de bunicii ei

O fetiță în vârstă de opt ani a fost eliberată după ce ar fi fost închisă de mama și bunicii ei în vestul Germaniei de când avea mai puțin de un an, ceea ce a lăsat-o atât de subdezvoltată din punct de vedere fizic încât abia dacă putea merge, notează The Guardian.

FOTO: Shutterstock

Se pare că fetița, numită doar „Maria” în presa germană, și-a petrecut cea mai mare parte a ultimilor șapte ani și jumătate într-o cameră încuiată în casa bunicilor săi din Attendorn, un oraș cu aproximativ 25.000 de locuitori la est de Köln.

„Este posibil ca ea să nu fi reușit să vadă prea mult din lumea exterioară”, a declarat procurorul Patrick Baron von Grotthuss pentru ziarul local SauerlandKurier.

Medicii care au examinat fetița după ce a fost eliberată pe 23 septembrie nu au găsit semne de maltratare fizică sau de malnutriție, au precizat autoritățile municipale într-un comunicat. Cu toate acestea, în timpul examinării, ea ar fi spus că nu a văzut niciodată o pădure, nu a fost pe o pajiște și nu a fost vreodată plimbată cu mașina.

În timp ce fata era capabilă să vorbească și să meargă, Grotthuss a declarat că „abia dacă era capabilă să urce singură scările sau să se descurce pe teren accidentat”.

De ce fata a fost ascunsă de public aproape toată viața ei rămâne neclar, deoarece mama și bunicii ei ar fi refuzat să dea răspunsuri în timpul interogatoriului poliției.

Tatăl „Mariei”, care era deja separat de mamă în momentul nașterii fetiței, a declarat pentru SauerlandKurier că a găsit un bilet pe parbrizul mașinii sale când fetița avea aproximativ șase luni, prin care era înștiințat de intenția fostei sale partenere de a se muta în Italia cu copilul.

Mama, numită doar „Rosemarie G” de tabloidul Bild pentru a-i proteja intimitatea în timp ce procedura penală este în curs de desfășurare, a informat autoritățile locale că s-a mutat în Calabria, în sud-vestul Italiei, la jumătatea anului 2015.

Când tatăl copilului a raportat autorităților de protecție a tinerilor în septembrie 2015 că a văzut în repetate rânduri mama și copilul în Attendorn, acestea i-au interogat pe bunicii materni ai fetei, dar au fost informați că cei doi locuiau în Italia.

Abia în luna iulie a acestui an, autoritățile locale au investigat din nou locul unde se află copilul, după ce un cuplu căsătorit care locuiește în comuna adiacentă Lennestadt a informat poliția cu privire la un zvon potrivit căruia fetița, acum în vârstă de opt ani, ar fi fost închisă de ani de zile în casa bunicilor ei.

Rudele mamei au declarat anchetatorilor că cei doi nu au locuit niciodată în Italia și că pot fi contactați prin intermediul unui telefon fix german, afirmație care a fost confirmată atunci când poliția italiană a comunicat biroului de protecție a tineretului din districtul Olpe, la 12 septembrie, că mama și copilul nu au locuit niciodată la adresa calabreză pe care au indicat-o ca fiind noua lor casă. Unsprezece zile mai târziu, în urma unui ordin judecătoresc, poliția și ofițerii de protecție a tineretului au găsit-o pe fetiță la bunicii ei.

Procuratura din orașul Siegen o investighează pe mamă și bunicii „Mariei” pentru lipsire de libertate în mod ilegal și maltratarea unui minor. Mama, care ar avea 47 de ani, ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…