Fidel Castro l-a primit pe Kirill la reședința sa din Havana

Fidel Castro l-a primit pe Kirill la reședința sa din Havana

Fostul lider cubanez Fidel Castro l-a primit pe Patriarhul rus Kirill sâmbătă seară la reședința sa din Havana, mulțumindu-i pentru contribuția adusă la prietenia între cele două țări, a informat, duminică, cotidianul Juventud Rebelde, citat de AFP.

Fidel și-a exprimat recunoștința față de Patriarhul Kirill pentru contribuția sa semnificativă la consolidarea prieteniei dintre popoarele rus și cubanez, precum și în promovarea valorilor care le unesc", a precizat ziarul într-un scurt articol însoțit de șase fotografii ale celor două personalități.

Fidel Castro, care a renunțat la putere de un deceniu din motive de sănătate, l-a primit pe capul Bisericii Ortodoxe Ruse la reședința sa din Havana, unde au abordat "subiecte cum ar fi cauza sărăciei, lupta împotriva discriminării, menținerea păcii și supraviețuirea umană", potrivit ziarului cubanez.

În fotografii, Kirill, îmbrăcat într-o sutană neagră, se adresează lui Fidel Castro, în ținută sport și însoțit de soția sa Dalia Soto del Valle și doi traducători.

Liderul istoric al revoluției cubaneze, care va împlini 90 de ani pe 13 august, i-a lăsat puterea în 2006 fratelui său mai mic Raul, în vârstă de 84 de ani.

Fidel Castro s-a mai întâlnit cu Kirill în timpul unor vizite anterioare ale acestuia în Cuba în 1995, 2004 și 2008, când nu era în fruntea Bisericii Ortodoxe Ruse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale