Fifor: Familiile militarilor răniţi sunt în mod constant informate cu privire la sănătatea celor dragi

Fifor: Familiile militarilor răniţi sunt în mod constant informate cu privire la sănătatea celor dragi

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, transmite într-un mesaj postat marţi pe pagina sa de Facebook că familiile militarilor răniţi în atacul de luni din Afganistan sunt "în mod constant informate cu privire la sănătatea celor dragi".

"Sunt alături de militarii noştri şi le doresc recuperare rapidă", a scris ministrul în mesajul său.

Fifor arată că "veştile sunt din ce în ce mai bune" despre starea de sănătate a militarilor din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel răniţi în incidentul produs luni în Afganistan.

"După primele 24 de ore petrecute sub supravegherea medicilor militari din Baza Kandahar, şapte dintre militarii noştri sunt deja externaţi. În urmă cu puţin timp, echipa medicală a luat decizia de transfer a unuia dintre militari, plutonierul major Marius Ionescu, către spitalul ROL IV Landstuhl, Germania. Starea sa se menţine bună, însă sunt necesare evaluări medicale suplimentare, pentru a i se asigura cele mai bune opţiuni de tratament", precizează ministrul Fifor.

Cei opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung-Muscel au fost răniţi luni în Afganistan, în jurul orei 9,00 (ora României), în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarii din Câmpulung-Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie - august 2018. Misiunile sunt, în principal, de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung-Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 Apar dovezile / „Tiranul Rafila o oprit camionul o urcat sus o luat pistolul şi o dat cu ţeava în cap şi la tat…