Fifor spune că Institutul Cantacuzino ar putea fi repornit într-un an și jumătate, cu alt nume

Fifor spune că Institutul Cantacuzino ar putea fi repornit într-un an și jumătate, cu alt nume

Institutul 'Cantacuzino', preluat recent de Ministerul Apărării, ar putea fi relansat în aproximativ un an și jumătate, a susținut, marți, ministrul Mihai Fifor.

"Reașezăm organigrama, reașezăm încadrările, vom discuta cu premierul să vedem ce tipuri de posturi vom putea scoate la concurs. Încercăm să atragem specialiștii din sistem. Gândim o politică foarte atractivă pentru ca specialiștii să revină la 'Cantacuzino'. Să înțelegem: nu formezi un cercetător într-un an, e nevoie de ani de zile. Vom încerca să devenim extrem de atractivi, să relansăm producția. După analizele avute cu colegii de acolo, va fi nevoie de circa un an și jumătate pentru a reporni", a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, la Europa FM.

El a precizat că institutul va deveni o unitate militară și speră ca procedura de preluare să se termine cât mai repede, probabil în luna decembrie.

Fifor a arătat că se gândește la o relocare a institutului, pentru că nu ar fi firesc să fie produse vaccinuri în centrul Bucureștiului.

"Trebuie să ne gândim foarte bine unde vom face această producție, pentru că mie nu mi se pare firesc să produci vaccin în buricul Bucureștiului, și atunci gândim o investiție greenfield acolo unde avem în Băneasa, de ce nu, să ridicăm o hală de producție în Băneasa și să producem acolo. Oricum, nimic nu se înstrăinează. Din momentul în care se va semna și protocolul de predare — primire, Institutul 'Cantacuzino' își schimbă și denumirea și va deveni institut medico-militar și devine unitate militară și vă asigur că nimic nu mai pleacă de acolo", a adăugat ministrul, care a spus că institutul nou ar putea fi în subordinea directă a ministrului Apărării.

Mihai Fifor a apreciat calitatea specialiștilor de la 'Cantacuzino' și a reafirmat că bugetul MApN va fi anul viitor de 2% din PIB.

AGERPRES/(A, AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile