Fiica de opt ani a unui aliat al lui Putin, proprietara unui apartament de lux în Londra

Fiica de opt ani a unui aliat al lui Putin, proprietara unui apartament de lux în Londra

Fiica în vârstă de 8 ani a unui aliat al lui Vladimir Putin figurează ca proprietară a unui apartament de milioane de dolari din Londra, arată documente consultate de Business Insider.

Fiica de 8 ani a magnatului rus Vladimir Gruzdev este proprietara unui apartament Foto: Profimedia

Vladimir Gruzdev și-a făcut un nume ca magnat al băcăniilor înainte de a începe o carieră în politică, ceea ce i-a adus o recunoaștere specială din partea lui Putin în 2010. Afacerea sa a fost estimată cel mai recent la 900 de milioane de dolari în 2021, potrivit Forbes.

„The Times of London“ a dezvăluit pentru prima dată informația cu privire la proprietarul apartamentului în cadrul unei investigații cu Transparency International, o organizație non-profit anticorupție care a împărtășit detalii despre proprietate cu Insider.

Apartamentul valoarează 10 milioane de dolari

Apartamentul a fost cumpărat cu 2,3 milioane de lire sterline în anul 2000 prin intermediul unei companii cu sediul în Insulele Cayman, unde rata de impozitare este de 0%. Această sumă este echivalentă cu 4 milioane de lire sterline în prezent, sau aproximativ 4,9 milioane de dolari la cursul de schimb de astăzi, după ajustarea la inflație. Un site de evaluare a proprietăților sugerează că ar putea valora peste 10 milioane de dolari, dar valoarea sa reală pe piața liberă este neclară.

image

Înregistrările companiei arată că fetița de 8 ani, pe care Insider nu o numește deoarece este minoră, a fost declarată pentru prima dată ca fiind proprietara proprietății de lux în luna februarie a anului trecut, cu 20 de zile înainte ca Rusia să lanseze invazia pe scară largă a Ucrainei.

Gruzdev, sancționat de Ucraina

Ucraina l-a sancționat pe Gruzdev, după ce acesta a împărtășit o declarație a Asociației Avocaților din Rusia - al cărei consiliu de administrație îl prezidează - care susținea războiul.

Reședința fiicei sale se află în Kensington, unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Londra, iar „The Times“ scrie că aceasta include un loc de parcare și o cameră de serviciu. Mai multe ambasade naționale, Royal Albert Hall și actuala reședință a prințului William și a lui Kate Middleton se află în apropierea locuinței.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro