Filipine: Președintele Duterte promite să nu mai înjure, după ce a primit instrucțiuni de la Dumnezeu

Filipine: Președintele Duterte promite să nu mai înjure, după ce a primit instrucțiuni de la Dumnezeu

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a promis că nu va mai înjura în timpul discursurilor sale după ce, spune el, ar fi primit instrucțiuni în acest sens de la Dumnezeu, informează vineri presa locală, citată de EFE.

'Priveam către cer când veneam încoace (...) O voce mi-a spus 'dacă nu încetezi, voi doborî acest avion'', a povestit Duterte într-o intervenție în fața presei, la revenirea în Filipine după o vizită oficială de trei zile în Japonia. 'Și eu am întrebat 'cine vorbește?' Evident, era Dumnezeu. Așa că i-am spus lui Dumnezeu că nu voi mai folosi cuvinte urâte și injurii', a adăugat șeful statului filipinez, potrivit postului ABS-CBN. 'O promisiune făcută lui Dumnezeu este o promisiune făcută poporului filipinez', a insistat el.

Duterte, învestit în funcție la 30 iunie după o victorie zdrobitoare, este cunoscut pentru folosirea constantă a înjurăturilor și insultelor în discursurile și conferințele sale de presă. Una dintre înjurăturile sale favorite este 'putang ina', care se poate traduce drept 'fiu de cățea', expresie pe care a utilizat-o constant pentru a-l descrie pe președintele american Barack Obama, pe ambasadorul SUA la Manila, Philip Goldberg, și pe papa Francisc. Duterte a insultat în repetate rânduri SUA pentru criticile formulate de administrația americană față de războiul declarat de președintele filipinez împotriva drogurilor și a traficanților care s-a soldat în numai patru luni cu peste 4.700 de morți.

De altfel, Duterte a anunțat joi seara că preconizează că războiul său împotriva drogurilor, lansat la 30 iunie, va mai provoca încă 20.000-30.000 de decese. 'Vă puteți aștepta la 20.000-30.000 de morți, ca să punem capăt problemei drogurilor în țara mea', a avertizat Duterte.

În ciuda criticilor primite din partea comunității internaționale, Duterte se bucură de sprijinul majorității filipinezilor. Potrivit ultimelor sondaje, 76% dintre filipinezi aprobă felul în care Duterte își exercită mandatul, 11% se declară nemulțumiți, iar 13% sunt indeciși.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…

5 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?