Filipine: Un corp mumificat găsit pe un iaht este al unui german mort în urma unei crize cardiace

Filipine: Un corp mumificat găsit pe un iaht este al unui german mort în urma unei crize cardiace

Un corp mumificat a fost găsit pe un iaht plutind în derivă în sudul Filipinelor, identificat de poliție drept Manfred Fritz Bajorat, cetățean german, iar la autopsie a fost elucidat și misterul morții: o criză cardiacă. "Autopsia desfășurată la laboratorul medico-legal regional a stabilit drept cauză a morții un infarct de miocard acut", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției naționale, citat de AFP.

Poliția urmează să afle de unde venea iahtul și încotro se îndrepta. "Cetățeanul german murise cu circa șapte zile înainte" să fie descoperit, în 25 februarie, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Iahtul de 13 metri lungime a fost găsit de pescari în Marea Filipinelor, la circa 100 de kilometri de localitatea Barbara de pe insula meridională Miranda. Catargul era avariat, iar corpul mumificat al victimei era aplecat pe masa din cabina principală. "Aerul marin ar fi putut duce la mumificarea corpului", explică adjunctul șefului poliției din Barobo, Mark Navales.

Cotidianul Bild, care a stat de vorbă cu un prieten al defunctului, scrie în ediția sa online de miercuri că Manfred Fritz Bajorat plecase din Germania în urmă cu circa 20 de ani, începând apoi înconjurul lumii cu o ambarcațiune cu pânze alături de soție. "A plecat acum 20 de ani, mai întâi în Olanda, și apoi a vrut să facă înconjurul lumii într-o ambarcațiune cu pânze. De atunci nu l-am mai văzut", a spus prietenul contactat de Bild, care a adăugat că păstra legătura cu Bajorat (59 de ani) de două ori pe an, pe Facebook, doar ca să își ureze "La mulți ani".

După ce au plecat pe mare, cei doi au ajuns în 2010 în Martinica, unde soția navigatorului, Claudia, a murit. "Nu știu de ce a murit, dar era fără îndoială bolnavă", mai spune prietenul lui Bajorat.

Cotidianul Bild arată că navigatorul a scris în 2010 pe un blog un mesaj de adio soției sale: "Timp de 30 de ani am mers pe același drum. Dar forțele răului au ajuns să fie mai puternice decât dorința de a trăi. Ai plecat. Fie ca sufletul tău să găsească pacea. Manfred al tău".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria