Filipine: Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a zguduit Insula Luzon

Filipine: Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a zguduit Insula Luzon

Risc Seismic

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,4, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), a lovit luni principala insulă din Filipine, zguduind clădirile din capitala Manila, dar fără a provoca pagube, potrivit primelor informaţii, notează AFP.

Cutremurul, produs la o adâncime mică, 11 kilometri, a lovit insula Luzon luni la orele 05.05 (duminică, 21.05 GMT), potrivit USGS.

"Locuitorii sunt obişnuiţi cu acest tip de cutremure, nu au fugit afară şi nu s-au panicat", a declarat locotenentul Aristotel Calayag, şeful poliţiei din oraşul Lubang, situat în Mindoro, o insulă de lângă Luzon.

Căpitanul Michelle Gaziola, şefa poliţiei din Morong, pe insula Luzon, a declarat pentru AFP că seismul a fost "un pic cam puternic, dar a fost scurt".

"Suntem bine. Majoritatea oamenilor încă dorm", a adăugat ea.

Filipinele sunt situate pe "Cercul de Foc" al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure de pământ frecvente şi activitate vulcanică semnificativă. AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”