Filmare virală cu un elan care își pierde coarnele. Cum a avut loc incidentul bizar VIDEO

Filmare virală cu un elan care își pierde coarnele. Cum a avut loc incidentul bizar VIDEO

Filmarea în care un elan rămâne fără coarne a devenit virală pe Tik Tok. Speriat de ce i s-a întâmplat, acesta a luat-o la fugă. Momentul a fost suprins de camera video a unei locuințe din Houston, la aproximativ o oră și jumătate la nord de Anchorage.

Tyra Bogert a povestit că în seara zilei de 15 decembrie a mers la sora ei pentru că se temea de o pană de curent, în momentul în care o furtună de zăpadă s-a îndreptat spre Alaska. Atunci, a primit o notificare de la camera de supraveghere pe care o avea la ușă. Mișcarea detectată de cameră era de la un elan, relatează NBC News.

Femeia a fost uimită când în filmare a văzut cum animalul și-a pierdut coarnele, imediat după ce se scuturase exact ca un câine. Speriat de ce i s-a întâmplat, elanul a luat-o la fugă.

Bogert a precizat că pe camerele de supraveghere au fost suprinse multe astfel de momente cu fauna sălbatică din zonă. Videoclipul cu elanul a fost postat pe TikTok și Facebook, unde a devenit imediat viral, ajungând la peste 18 milioane de vizualizări în câteva zile.

Ea spune că ea și soțul ei s-au mutat în acea zonă în 2020 și au primit camera de supraveghere în 2021 în „scopuri de securitate”, dar în cea mai mare parte au ajuns să captureze imagini ale faunei sălbatice locale. „Suntem destul izolați aici. Nu suntem o comunitate suburbană”, a spus ea.

Subspecia de Alaska are cele mai impozante coarne

Elanul este un mamifer sălbatic, fiind cel mai mare reprezentant al familiei cerbilor. El se distinge prin marile coarne palmate pe care le poartă masculii.

Coarnele masculului răsar ca nişte raze cilindrice din care ies in fiecare parte prelungiri în unghi drept, aplatizate până la mijlocul craniului, care apoi se divid ca o furculiţă.

Subspecia din Alaska (Alces alces gigas), atinge dimensiunile cele mai impozante: o înalţime până la 2.1m şi o distanţă între coarne până la 1.8 m.

Masculii îşi pierd coarnele toamna târziu, după sezonul de rut. O nouă pereche de coarne va creşte primavara . Creşterea coarnelor durează între trei şi cinci luni. Ele se numără printre organele cu cea mai rapidă creştere din lumea animală. Iniţial au un strat de piele ce se descuamează când coarnele ajung spre dimensiunea maximă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”