Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin de un minut”. Unde era personalul medical

Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin de un minut”. Unde era personalul medical

Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin de un minut“. Unde era personalul medical.

UPDATE 14.25: Până în prezent, la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” au ajuns doi pacienți. Primul pacient este o femeie în vârstă de 83 de ani, cu un traumatism cranio-cerebral cu hematom subdural, dar care este conștientă și se fac investigatii, iar în prezent medicii apreciază că nu trebuie supusă unei intervenții chirurgicale.

Al doilea pacient este un bărbat, în vârstă de 60 ani, tot cu traumatism cranio-cerebral cu fractură frontală cu înfundate și hematom. Și el este conștient și este supus investigațiilor.

La Spitalul de Urgență Floreasca a fost transferat până în prezent primul pacient care are traumatism cranio-cerebral și facial grav, acesta fiind intubat. Pacientul este internat la secția de Terapie Intensivă - politraumatisme.

La Spitalul Universitar a ajuns o pacientă în vârstă de 80 de ani cu traumatism cranio-cerebral, care este în investigatii suplimentare si care va suferi o intervenție chirurgicală.

UPDATE 14.10: Pintea merge la spitalul Săpoca pentru a coordona personal ancheta, la dispoziția premierului

UPDATE 13:54 Asociația Pacienților, despre cazul Săpoca: „Suspiciune de malpraxis medical” / Colegiul medicilor se autosesizează: „Este dificil să apreciem”

UPDATE 12:48: Cadrele medicale de la Spitalul de Psihiatrie au sunat la 112 pentru a anunța atacul, au precizat reprezentanții IPJ Buzău.

Sursa citată mai precizează că agresorul a fost prins de un echipaj de poliție care se afla în apropierea instituției cu alt caz.

”A fost sesizare pe 112 de la cadrele medicale, iar echipajul nostru de poliție care se afla în imediata apropiere a unității a intervenit pentru imobilizarea persoanei respective, care s-a constatat că era cea care exercitase actele de violență asupra pacienților”, a declarat Amalia Călugăru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Buzău.

UPDATE 12.00: Cei nouă pacienţi răniţi sunt transferaţi la patru spitale din Capitală, a declarat şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoica.

Sursa citată a precizat că trei din cei nouă pacienţi au răni grave.

"Toţi cei nouă pacienţi au fost transferaţi la patru spitale din Capitală - Bagdasar, Floreasca, Municipal şi Pantelimon, doi cu elicoptere SMURD, trei cu ambulanţele, iar alţi patru cu autospeciale pentru victime multiple", a precizat Zoica, citat de Agerpres.

UPDATE 10.58: Bărbatul de 38 de ani care a omorât patru pacienți și a rănit alți nouă la Spitalul Săpoca din Buzău nu a fost încă audiat, fiind în spital, sub tratament și pază, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

”Nu a putut fi audiat, în starea în care se află nu se poate, fiind în sevraj și fiind sedat, nu se poate. Deocamdată, el este în spital, sub tratament și sub pază”, a declarat locțiitorul purtătorului de cuvânt al parchetului, Radu Florin Cătălin, citat de Mediafax.

UPDATE/Noi detalii ies la iveală în cazul masacrului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din Buzău. Se pare că în spital existau neregului de mai multă vreme. Doar trei persoane supravegheau 70 de pacienți. Dezvăluirea a fost făcută de conducerea sindicatului Sanitas Săpoca, pe contul de Facebook.

UPDATE 10.24: Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău, potrivit unor surse citate de Mediafax.

UPDATE 10.18: Una dintre asistentele de serviciu era la doar doi metri de saloanele în care a avut loc agresiunea și că faptele s-au derulat extrem de rapid, susține directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalașcu.

UPDATE 10.04: Două dintre persoanele rănite de bărbatul care a atacat și a omorât mai mulți pacienți la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău sunt în comă și sunt transportate la spitale din București, a anunțat managerul Spitalului de Urgențe Buzău, Claudiu Damian, citat de Mediafax.

Directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a oferit prima reacţie după ce un pacient a omorât patru persoane şi a rănit altele, cu un stativ de perfuzie. Oficialul susţine că incidentul a fost loc „în mai puţin de un minut”., relatează  Adevărul.

„Într-un episod psihotic acut, unul dintre pacienţii internaţi pe secţia de acuţi şi-a agresat colegii de salon şi pacientele dintr-un salon învecinat. (...) Pacientul despre care vorbim era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal. Simptomele pe care le-a prezentat nu prevesteau nenorocirea care urma să se întâmple”, a declarat directorul Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Viorica Mihălaşcu a precizat că „totul s-a petrecut în mai puţin de un minut”, deoarece agresorul era internat într-un salon normal de spital, fără supraveghere suplimentară.

„Foarte, foarte repede, nu au putut să intervină. La momentul incidentului, în secţie, în pavilionul acela erau 6 asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere pacienţi psihici periculoşi. Personalul medical nu a apucat să intervină”, a mai spus directorul spitalului.

În urma atacului, 4 persoane au murit şi 9 sunt rănite, două fiind în comă. Cine este atacatorul Atacatorul era un pacient internat la Spitalul de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca. Acesta are 38 de ani şi a fost internat voluntar cu sevraj etilic.

Potrivit IPJ Buzău, atacul a avut loc în jurul orei 3. ”În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului. De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital”, a transmis, duminică dimineaţă, IPJ Buzău.

Poliţiştii veniseră la Săpoca pentru a interna un scandalagiu. Autorul atacului soldat cu patru morţi şi nouă răniţi a fost prins de poliţişti când încerca să fugă din spital. Din informaţiile de până acum, bărbatul a început prin a-şi agresa colegii de salon, trei dintre aceştia murind.

Ulterior, bărbatul a intrat într-un alt salon, un salon de femei, şi a atacat pacientele care se aflau acolo.



Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

5 O știre pozitivă despre România