Filmul ''Batman v. Superman" a câștigat cele mai multe premii Zmeura de Aur, cunoscute și ca anti-Oscaruri

Blockbuster-ul "Batman v Superman: Dawn of Justice" a dominat, sâmbătă, așa cum se preconizase, cea de-a 37-a ediție a premiilor Zmeura de Aur, parodie a Oscarurilor care recompensează cele mai slabe realizări ale cinematografiei americane, relatează duminică AFP.

"Batman v Superman: Dawn of Justice", cu Ben Affleck, a câștigat șase premii: cel mai prost film, cei mai proști actori în roluri principale (Ben Affleck și Henry Cavill pentru Batman și Superman), cel mai prost actor în rol secundar (Jesse Eisenberg în pielea lui Lexx Luthor), cel mai prost scenariu și cel mai prost regizor (Zack Snyder). Pelicula a avut concurență serioasă din partea unui documentar despre Hillary Clinton, care a primit cinci trofee la această competiție.

În ciuda criticilor foarte dure, filmul "Batman v Superman" a strâns încasări de aproape 900 de milioane de dolari în lume.

Dinesh D'Souza a reușit să ia două dintre premiile foarte puțin râvnite — cel mai prost actor și cel mai prost regizor — pentru "Hillary's America", documentarul fiind evaluat cu 1,7 / 10 de aproximativ 80.000 de critici pe site-ul Rotten Tomatoes.

Rebekah Turner a câștigat un premiu Zmeura de Aur pentru cea mai proastă actriță după interpretarea rolului lui Hillary Clinton, iar trofeul pentru cea mai proastă actriță într-un rol secundar a ajuns la Kristen Wiig, pentru contribuția sa la pelicula "Zoolander 2".

Laureații premiilor Zmeura de Aur, competiție a cărei primă ediție s-a desfășurat în 1980, au fost anunțați printr-un comunicat emis sâmbătă, pentru acordarea "distincțiilor" cunoscute și ca anti-Oscaruri nefiind organizată nici o ceremonie.

Premiul Zmeura de Aur constă într-un trofeu sub forma unei zmeuri de mărimea unei mingi de golf așezată pe o bobină de film, de culoare galbenă, în valoare de 4,79 de dolari.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți

5 BREAKING Ponta își lansează azi candidatul la Primăria Capitalei: Fostul director al Spitalului Militar Centra…