Filmul de Oscar de pe Netflix care te va emoționa până la lacrimi. Are la bază o poveste reală

Filmul de Oscar de pe Netflix care te va emoționa până la lacrimi. Are la bază o poveste reală

Unele fapte istorice merită povestite prin film. Este și cazul unei producții disponibile pe Netflix, inspirate dintr-o poveste adevărată, care emoționează datorită intrigii sale incitante și dramatice, potrivit Click!

Netflix. FOTO Click!

Este vorba despre un film celebru, câștigător al unui premiu Oscar, „Codul Enigma”, aflat în acest moment în „catalogul" Netflix. Producția relatează evenimente surprinzătoare petrecute în timpul celui de-al doilea război mondial, departe de zonele de luptă.

Inspirat dintr-o poveste adevărată, acest film de succes se concentrează pe matematicianul, criptoanalistul și pionierul informatician britanic Alan Turing, o figură cheie în ruperea codurilor mașinii Enigma a Germaniei naziste, ajutând la victoria Aliaților în al Doilea Război Mondial.

Protagonistul, un introvertit care a ajuns erou

Scenariul filmului emoționează prin prisma a ceea ce pătimește protagonistul introvertit care reușește să devină erou punându-și cunoștințele în încheierea războiului.

Filmul se află pe locul trei în lume pe Netflix.l

În „The Enigma Code' se remarcă, printre altele, spectacolele surprinzătoare ale protagoniştilor, actorii Benedict Cumberbatch şi Keira Knightley.

Citiți detalii despte acest film în Click !

„Maşina Turing“,

Genialul matematician Alan Turing şi echipa sa au reuşit, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, să descifreze codul Enigma utilizat de germani şi considerat de toată lumea absolut infailibil. Se estimează că descifrarea codului Enigma de către britanici a scurtat războiul cu aproximativ doi ani.

Pentru a-şi atinge obiectivul, Alan Turing a abandonat orice cifrologie, ştiinţa clasică a codurilor şi descifrării lor, care cerea parcurgerea manuală a posibilităţilor combinatorice, şi a construit prototipul maşinii de calcul moderne, aşa-numita „maşină Turing“, idee care a fost apoi preluată de americani şi a dus la construirea legendarelor ENIAC, primele computere. Astfel, se poate spune că revoluţia digitală, care este probabil cea care ne-a modificat cel mai mult vieţile în ultima jumătate de secol, are la bază cercetările acestui strălucit savant.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”