Final tragic pentru o familie care a încercat să trăiască în pustietate. „Au murit de foame pentru că nu erau pregătiți”

Final tragic pentru o familie care a încercat să trăiască în pustietate. „Au murit de foame pentru că nu erau pregătiți”

Trei membri ai unei familii din Colorado au murit, în timp ce încercau să trăiască în pustietate. Trupurile neînsuflețite au fost descoperite într-un camping izolat , situat în Munții Stâncoși, potrivit declarațiilor rudelor și anchetatorilor.

Rămășițele unei familii, găsite în munți FOTO Pixabay

Rămășițe surorilor Christine și Rebecca Vance și ale fiului celei din urmă, în vârstă de doar 14 ani, au fost găsite, în decursul acestei luni, într-un loc de tabără îndepărtat, notează BBC News .

Morți de foame și de frig

Marți, un medic legist a decis că probabil că aceștia au murit de foame și de expunere la temperaturi scăzute, pe timpul iernii. Se pare că grupul se instalase cu cortul în camping încă de vara trecută, iar moartea celor trei ar fi survenit pe timpul iernii.

Sora vitregă a lui Rebecca Vance, Trevala Jara, a declarat, miercuri, pentru Washington Post:

Nu-i plăcea felul în care se îndreptau lucrurile în lume și s-a gândit că ar fi mai bine dacă ea, fiul ei și Christine ar fi singuri, undeva departe de tot.”

Cele două surori, în vârstă de peste 40 de ani, nu mai avuseseră anterior nicio experiență de supraviețuire în aer liber. Singurul lor mod de a se pregăti pentru această experiență a fost să urmărească videoclipuri pe internet, a mai declarat doamna Jara, presei americane.

Nu poți să intri pe internet și să vizionezi videoclipuri despre cum să trăiești în pustietate și apoi să o faci, dacă nu ai experiență. Pur și simplu nu poți face asta. Au murit de foame pentru că nu erau pregătiți”, a concluzionat ea, pentru Colorado Springs Gazette.

Cu toții veniseră din Colorado Springs. Momentan, anchetatorii nu au stabilit cauza exactă a morții, întrucât trebuie să finalizeze analiza rapoartelor toxicologice.

Pe 9 iulie, un drumeț a dat peste rămășițele, aflate în stadiu de descompunere, la Gold Creek Campground, în Pădurea Națională Gunnison.

image

Medicul legist din comitatul Gunnison, Michael Barnes, a spus că două cadavre au fost găsite într-un cort, în timp ce un altul a fost găsit afară, la o altitudine de aproximativ 2.900 de metri. Numele adolescentului nu a fost făcut public.

Rudele nu au reușit să îi oprească

Se pare că grupul a încercat să construiască un adăpost, dar au renunţat odată cu venirea iernii . În schimb, ei au continuat să trăiască în cort, a declarat el pentru AP News.

Mă întreb dacă iarna a venit repede şi brusc au fost pur şi simplu în modul de supravieţuire în cort a spus Barnes.

Aveau cu ei o mulţime de cărți despre supravieţuirea în aer liber şi despre căutarea hranei şi alte lucruri de acest gen. Dar părea că [au cumpărat provizii] de la un magazin alimentar, a adăugat el.

Anul trecut, la începutul lunii august, grupul a venit la casa surorii lor vitrege pentru a-şi lua rămas bun.

Am încercat să îi oprim, dar ei nu au vrut să ne asculte. Se hotărâseră, a declarat Jara, pentru Gazette.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?