Finală mondială pentru canoiștii Ilie Sprincean și Oleg Nuță. „Încă o cursă pentru biletul olimpic”

Finală mondială pentru canoiștii Ilie Sprincean și Oleg Nuță. „Încă o cursă pentru biletul olimpic”

Canoiștii Ilie Sprincean – Oleg Nuță au terminat semifinala probei de canoe dublu 500 m pe primul loc, la Campionatele Mondiale de Kaiac-Canoe de la Duisburg, într-o cursă pentru biletul olimpic „Paris 2024”.

Ilie Sprincean – Oleg Nuță. FOTO Planet canoe

Finală mondială pentru canoiștii Ilie Sprincean – Oleg Nuță. Încă o cursă pentru biletul olimpic! Românii au terminat semifinala probei de canoe dublu 500 m, proba olimpică, pe locul 1. Timpul lor, 01:39.306 le-a asigurat prezența în finala de mâine. Primele opt echipaje din finală vor primi biletul pentru Paris 2024”, a scris, pe Facebook, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Tricolorii, antrenați de Florin Popescu, au sosit înaintea rivalilor cehi, Martin și Petr Fuksa (01:39.309), pe trei au terminat italienii Gabriele Casadei și Carlo Tacchini (01:39.749).

La o cursă distanță de visul lor: Jocurile Olimpice.

Finala va fi programată duminică, de la ora 12.59.

Ilie Sprincean și Oleg Nuță au început canoea în Republica Moldova și au ales să concureze pentru România ca să-și împlinească visul, să ajungă să concureze la Jocurile Olimpice Paris 2024.

„Sunt la o cursă distanță de visul lor și sunt hotărâți ca mâine să-l atingă. Bravo, băieți! Succes mâine!”, le-a transmis COSR.

Tot sâmbătă, sportivii români Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă au obţinut medalia de bronz în proba de canoe dublu masculin pe 1.000 metri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg (Germania).

Cătălin Chirilă a câștigat medalia de argint la canoe 1000 m, tot astăzi, în cadrul campionatelor Mondiale de la Duisburg. E a doua medalie cucerită de sportivul nostru, care s-a încoronat campion ieri, la 500 de metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?