Finlanda va lua 'peste câteva săptămâni' decizia dacă va cere aderarea la NATO

Finlanda va lua 'peste câteva săptămâni' decizia dacă va cere aderarea la NATO

Finlanda va lua 'peste câteva săptămâni' decizia dacă va cere aderarea la NATO, a declarat miercuri prim-ministrul Sanna Marin, transmite Reuters.

'Există diferite perspective de a cere aderarea la NATO sau nu, şi trebuie să le analizăm foarte atent', a spus Sanna Marin, într-o conferinţă de presă la Stockholm alături de omoloaga sa suedeză Magdalena Andersson.

'Dar cred acest proces va fi foarte rapid, se va întâmpla în câteva săptămâni', a adăugat ea.

Guvernul finlandez va publica în cursul zilei o carte albă actualizată a politicii externe şi de securitate.

Suedia este de asemenea în proces de revizuire a politicii sale de securitate, ale cărui concluzii sunt aşteptate spre sfârşitul lunii mai.

Premierul Magdalena Andersson a declarat că este importantă o analiză aprofundată cu privire la o eventuală candidatură la NATO.

'Există, desigur, argumente pro şi contra de a fi membru al NATO, aşa cum există argumente pro şi contra altor alegeri de securitate', a spus ea.

'Fiind membru NATO, ai securitatea (garantată) cu Articolul 5 (al Tratatului de la Washington). Ai de asemenea o responsabilitate faţă de alte ţări', a mai arătat şefa guvernului suedez.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”