Firea a dispus convocarea ATOP, având informații privind persoane care ar dori deturnarea manifestațiilor

Firea a dispus convocarea ATOP, având informații privind persoane care ar dori deturnarea manifestațiilor

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că a convocat de urgență Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, având informații potrivit cărora printre manifestanții care participă la mitingurile neautorizate din Capitală ar exista și persoane care doresc deturnarea acestor proteste de la scopul inițial.

*LIVE UPDATE Protest București: Trafic rutier închis în zona protestului; circa 12.000 de oameni în fața Guvernului

*UPDATE Peste 500 de persoane protestează în fața Palatului Cotroceni; circulația restricționată pe B-dul Marinescu (FOTO)

"Conform prevederilor legale, primarul general are atribuții și în ceea ce privește siguranța cetățeanului. Motiv pentru care am dispus convocarea de urgență a ATOP — Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, în această seară, având informații potrivit cărora, în cadrul mitingurilor neautorizate din Capitală, unul anunțat în mass-media de mai bine de 24 de ore ca fiind cel mai mare protest din perioada post-decembristă, iar celălalt apărut spontan în ultimele ore, ar fi infiltrate persoane care aparțin anumitor organizații care doresc deturnarea manifestațiilor de la scopul inițial", a precizat primarul, conform unui comunicat transmis, duminică, de Primăria Capitalei.

Edilul general a menționat că a dispus alertarea ambulanțelor, a structurilor ISU, a efectivelor Poliției Locale.

"Au apărut deja incidente care se pot amplifica în această seară. Am dispus alertarea, pentru astfel de situații, a ambulanțelor, a structurilor ISU, a efectivelor Poliției Locale. Fac apel la instituțiile abilitate ale statului cu atribuții în siguranța națională să țină cont de acest semnal de alarmă pe care îl trag, având în vedere că pe teritoriul Capitalei sunt principalele instituții ale statului, ambasade, consulate, aproape 3 milioane de locuitori, studenți, turiști. Ca Primar general și român sper că finalul acestor manifestații să ducă la întărirea încrederii cetățenilor în instituțiile democratice ale statului, să păstrăm integritatea teritorială și pacea în țară, într-o perioadă în care conflictele fac victime printre cetățeni nevinovați atât în regiune, cât și în alte zone ale lumii", a menționat Firea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /