Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Firea, către premier: Nu trebuie să numărăm afișele pe care le-am lipit sau anii din carnetul de partid

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că se aștepta de la prim-ministrul Sorin Grindeanu să le spună bucureștenilor că privește cu bună-credință problemele ridicate de ea, nu în mod ironic, și i-a transmis acestuia că nu trebuie să se bată în carnete de partid. Ea a subliniat, însă, că nu este ruptă comunicarea cu premierul, ea fiind un "om al dialogului".

"Sincer, m-aș fi așteptat ca domnul prim ministru, pentru care am un respect, este un coleg de-al meu... E adevărat, dumnealui ne-a anunțat că este de 21 de ani în partid și, probabil, a fost o ironie sau o săgeată la mine că sunt de 5 — 6 ani. Eu nu cred că trebuie să ne batem în carnete de partid. Eu cred că trebuie să ne luptăm în proiecte pentru cetățeni. (...) Nu trebuie să numărăm afișele pe care le-am lipit sau anii din carnetul de partid. Mi-aș fi dorit ca domnul prim ministru să transmită un mesaj bucureștenilor în care să le garanteze faptul că privește, nu cu atenție și îngrijorare în mod ironic, ci cu răspundere, cu bună-credință problemele ridicate de mine, ca ales local, și că va încerca o soluționare a lor. Atât și nimic mai mult. Nu s-a întâmplat acest lucru.", a afirmat Gabriela Firea, la Antena 3.

Gabriela Firea a adăugat că nu i-a cerut premierului ceva pentru ea.

"Eu nu am cerut ceva pentru mine. M-a durut și m-a supărat foarte tare declarația domnului prim ministru care a afirmat că doamna primar general vrea ca totul să se întâmple cum vrea ea. Eu nu vreau să se întâmple cum vreau eu, dar în momentul în care am făcut o solicitare unui minister, credeți-mă că am analizat oportunitățile, posibilitățile, impactul și administrativ și bugetar al tuturor acelor măsuri. Nu am cerut ceva, o sinecură pentru Gabriela Firea. Nu am cerut poziții ministeriale și nu am cerut să mi se angajeze rudele în vreun minister. Am solicitat proiecte importante pentru Capitală și care sunt fezabile", a subliniat Gabriela Firea.

Primarul general a menționat că a fost luată o decizie în partid în privința schimbării modului de lucru, a relației dintre Guvern și autoritățile locale.

"O decizie în acest moment este luată doar în ceea ce privește schimbarea modului de lucru, schimbarea relației Guvernului cu autoritățile locale, cu reprezentanții celor aleși de către români și în București sunt tot români. Trebuie să fim priviți cu respect. Și dacă nu s-a putut pe cale amiabilă și prin corespondență oficială, pe care, credeți-mă, am făcut-o, nu am ieșit în emisiuni direct, atunci am anunțat în partid că voi anunța și public. Pentru că cetățenii trebuie să fie informați ca un gest de încercare de a însănătoși relația noastră măcar așa, dacă altfel nu se poate", a susținut Firea.

Ea a spus, însă, că nu este ruptă comunicarea între ea și premier și că nu s-a luat decizia remanierii sau schimbării premierului.

"Sub nicio formă. Suntem în continuare colegi, vom fi, așa cum domnul Grindeanu a anunțat că nu pleacă din partid, nici eu nu intenționez. În continuare putem să comunicăm, să colaborăm. Sunt un om al dialogului. Sub nicio formă nu este ruptă comunicarea. Deci, decizia nu este luată în sensul remanierii Guvernului sau schimbării premierului. Dacă va fi o astfel de decizie politică o vor anunța doar domnii Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, la finalul celor maximum două săptămâni, timp acordat pentru evaluarea activității guvernului în această jumătate de an", a mai spus Firea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

5 Ultima MUIE dată de Guvernul Dăncilă României! O petardă PSD numită secretar de stat la ministerul Justiției!

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion