Firea, despre Ponta: Dezamăgirea vine când un coechipier e cel care practic dă muniție adversarilor

Firea, despre Ponta: Dezamăgirea vine când un coechipier e cel care practic dă muniție adversarilor

Primarul general, Gabriela Firea, care este și vicepreședinte PSD, a afirmat că în cadrul reuniunii Comitetului Executiv Național de la Sinaia mai mulți membri ai formațiunii au spus că la un moment dat va trebui lămurit dacă fostul premier Victor Ponta mai face sau nu parte din Partidul Social Democrat.

"Dezamăgirea vine atunci când chiar un coechipier este cel care practic dă muniție adversarilor. (...) Au fost mai mulți colegi care au exprimat opinia că într-o zi va trebui totuși să se tranșeze acest subiect, și anume: 'Victor mai este sau nu mai este colegul nostru'. Dacă este, atunci să sprijinim împreună această guvernare, pentru că cetățenii asta vor. (...) Sunt atât de multe probleme, în toate domeniile, iar noi stăm să analizăm în fiecare zi dacă Victor vrea să rămână cu noi sau nu mai este alături de noi", a declarat Firea, la Antena 3.

Gabriela Firea a menționat că în cadrul reuniunii Comitetului Executiv Național au luat cuvântul aproximativ zece persoane referindu-se la Victor Ponta.

"Fără să profereze jigniri la adresa lui Victor sau fără să folosească conotații neapărat negative — subliniind cu toții că apreciem tot ceea ce a făcut ca prim ministru în guvernul PSD — dar totuși fiecare dintre cei care au luat cuvântul a exprimat părerea că trebuie să înceteze aceste atacuri. Dacă Victor iubește România, dacă iubește partidul care l-a lansat în marea politică, dacă Victor îi mai iubește pe colegii din PSD, trebuie să pună capăt acestor șiruri de atacuri la adresa președintelui Liviu Dragnea, ales legitim de congres", a spus Gabriela Firea.

Vicepreședintele PSD a reamintit că Ponta a fost cel care a afirmat public că nu mai dorește o poziție politică de nivel înalt în partid până la finalizarea dosarului.

"Chiar și astăzi la Comitetul Executiv s-a spus foarte clar că nimeni nu l-a dat afară din funcția de președinte pe Victor Ponta, așa cum au fost forțați să plece foștii președinți. Este primul caz în care președintele PSD și-a abandonat echipa, practic, echipa politică, familia politică, fără niciun fel de consultare, nici măcar cu liderii de la cel mai înalt nivel, nici măcar cu persoanele mai apropiate din partid. Practic, nimeni nu l-a îndemnat la acest gest, chiar dacă era un moment greu, dificil, poate foarte apăsător, cu o mare încărcătură. Măcar cei din Biroul Permanent Național trebuiau să fie convocați, să spună că pur și simplu la nivel personal nu mai rezistă acelei presiuni, care a fost în acele zile, și să înainteze demisia într-un cadru formal", a spus ea.

Gabriela Firea a mai apreciat că nu este corect să dai lecții de pe margine și inclusiv lui Ponta nu i-ar fi plăcut să primească astfel de lecții când era premier.

"Și adresez o întrebare 'Lui Victor i-ar fi plăcut ca atunci când era prim ministru să îi dea lecții de pe margine colegi de partid?' Eu cred că nu i-ar fi plăcut și îmi aduc aminte că era extrem de ferm atunci când mai era câte cineva care poate era nemulțumit de o anumită decizie. Era pus la colț imediat", a menționat ea.

Firea a mai precizat că demisia în alb pe care Victor Ponta a înaintat-o lui Liviu Dragnea a fost o "mimare a demisiei".

"Chiar cei care au luat azi cuvântul au spus: 'Și prin această modalitate, a fost tot o șicană la adresa noastră'. Demisia se scrie într-un singur fel: 'Subsemnatul, nume, prenume, cine ești.. demisionez de unde ești și nu mai vrei să fii. Mulțumesc cu respect sau fără respect'. Dar nu spui eseistic și editorialistic: 'în cazul în care afirmațiile mele.. dacă și cu parcă... vă rog luați în considerare că aceasta poate fi la un moment dat o demisie'. Și a fost întrebat domnul președinte Liviu Dragnea unde este demisia domnului Ponta și să o semneze în fața CEx-ului. Și domnul președinte Liviu Dragnea a spus că a dat-o la tocător, din același motiv, că aceea nu era o demisie. Să fim serioși", a mai relatat Gabriela Firea.

Excluderea lui Victor Ponta din Partidul Social Democrat a fost cerută joi, în ședința CExN al partidului, de liderul PSD Constanța, Felix Stroe, liderul PSD Alba, Ioan Dârzu, liderul PSD Olt, Paul Stănescu, dar și de liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, potrivit unor surse politice. Liviu Dragnea nu a fost de acord, susținând că se vor crea tensiuni care nu își au rostul în acest moment în care se dezbat alte probleme serioase în PSD, cum ar fi programul de guvernare sau legea salarizării unitare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia