Firea: Secretarul general al Guvernului nu are voie să facă politică; Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu

Primarul general Gabriela Firea a declarat, sâmbătă seara, că Victor Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu pentru declarațiile făcute de la tribuna Palatului Victoria și pe Facebook, ea punctând că "secretarul general al Guvernului nu are voie să facă politică și să transmită mesaje politice".

"Eu știam că secretarul general al Guvernului, care este, cel puțin așa se consideră domnia sa, domnul Victor Ponta, cel mai înalt funcționar public din țară, nu are voie să facă politică, să transmită mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie să își îndeplinească doar atribuțiile din fișa postului, potrivit legii 188 din 1999 privind statutul funcționarului public. Deci, practic, pentru declarațiile politice de astăzi de la tribuna Palatului Victoria și de pe Facebook, pentru că așa a dorit să se prezinte, poate fi acuzat de abuz în serviciu", a susținut Gabriela Firea, la România TV.

Referindu-se la recomandarea făcută de Victor Ponta pe pagina de Facebook, "să ia o pauza din propaganda politică de la televiziuni și să își facă datoria fața de cetățenii Bucureștiului, conform fișei postului", Firea a spus că nu îi înțelege atitudinea și o pune, poate, pe seama faptului că este prea tensionat.

"Dacă ar fi vrut să se implice pentru aplanarea unor probleme din București putea să o facă în calitate de prim-ministru. Nu îi înțeleg atitudinea din această seară, o pun poate pe seama faptului că, poate, este prea tensionat", a mai spus Gabriela Firea.

Totodată, ea a susținut că premierul Sorin Grindeanu și Victor Ponta "au vrut să preia putere numai prin ilegalități, dar, după votul din Parlament, avocații, juriștii partidului vor face toate cele necesare pentru a restabili legalitatea".

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, i-a recomandat primarului general Gabriela Firea "să ia o pauza din propaganda politică de la televiziuni și să își facă datoria fața de cetățenii Bucureștiului, conform fișei postului".

"În calitate de Secretar general al Guvernului am apreciat faptul că (indiferent de politică) ministrul de Interne, Carmen Dan, secretarul de Stat Raed Arafat și conducerea ISU se află la birou și își îndeplinesc atribuțiile legale privind situațiile de urgență! Îi fac recomandarea legală doamnei primar general Firea să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni și să își facă datoria fața de cetățenii Bucureștiului conform fișei postului! Mulțumesc pentru colaborare!", a scris Victor Ponta, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Furtuna de sâmbătă a doborât mai mulți copaci în Capitală, pe carosabil și pe mașini, iar fațada unui bloc este în pericol de prăbușire, au anunțat reprezentanții ISU București-Ilfov.

Potrivit acestora, în urma ploii torențiale s-au înregistrat 30 intervenții — 24 copaci căzuți pe carosabil; patru copaci căzuți pe autoturisme, un panou publicitar desprins; o fațadă de bloc în pericol de prăbușire.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou