Firma de panificaţie din Alba Iulia unde a fost un focar de coronavirus îşi poate relua activitatea

Firma de panificaţie din Alba Iulia unde a fost un focar de coronavirus îşi poate relua activitatea

Firma de panificaţie din Alba Iulia închisă săptămâna trecută de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în urma depistării unui focar de coronavirus îşi poate relua activitatea, cu respectarea anumitor măsuri, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

"În urma finalizării anchetei epidemiologice şi a constatării faptului că au fost îndeplinite toate măsurile de igienizare impuse, specialiştii DSP Alba au stabilit că unitatea de panificaţie din Alba Iulia închisă în data de 29 aprilie 2020 ca urmare a depistării unui focar de coronavirus îşi poate relua activitatea, dar doar cu respectarea anumitor măsuri", se menţionează în comunicatul dat publicităţii de DSP Alba.

Printre aceste măsuri se numără: purtarea echipamentului de protecţie (mănuşi, mască, capelină) de către personalul angajat, echipament ce trebuie pus la dispoziţie de către angajator; efectuarea triajului epidemiologic în scris, zilnic, la intrarea în unitate, constând în termometrizare şi chestionarea angajaţilor cu privire la modificarea stării de sănătate proprie sau a celor din familie; personalul angajat va înştiinţa conducerea unităţii dacă la domiciliu prezintă simptome de tip respirator cum ar fi febra, dificultăţi de înghiţire, tuse seacă, lipsă miros sau gust etc.; la intrarea personalului în unitate se vor amenaja covoare umede îmbibate cu substanţe dezinfectante; respectarea măsurilor de distanţare socială atât de către angajaţi cât şi de către clienţi; efectuarea dezinfecţiei generale în toate spaţiile unităţii, prin nebulizare, săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

De asemenea, potrivit sursei citate, personalul administrativ care a fost în contact cu cei 5 angajaţi de la birourile firmei depistaţi pozitiv va rămâne izolat la domiciliu timp de 14 zile, începând cu data de 30 aprilie.

În urma controlului derulat în data de 29 aprilie, după apariţia unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, primul fiind depistat patronul firmei şi apoi 5 angajaţi din cadrul societăţii (personal administrativ), s-a recomandat suspendarea temporară a activităţii întregii unităţi, în vederea testării întregului personal şi a efectuării dezinfecţiei generale a unităţii.

Ulterior, în urma testării a peste 120 de angajaţi şi contacţi ai celor cinci funcţionari depistaţi pozitiv, a mai fost depistat un singur caz, din rândul contacţilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?