Firma ex-agentului MI6 Steele a încasat 168.000 USD pentru cercetări privind campania lui Trump

Firma ex-agentului MI6 Steele a încasat 168.000 USD pentru cercetări privind campania lui Trump

Firma fostului spion britanic Christopher Steele a încasat un onorariu de 168.000 de dolari pentru a colecta informații privind conexiunile financiare și personale dintre tabăra lui Donald Trump și Rusia în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016, a anunțat compania de cercetări care l-a angajat, Fusion GPS, a transmis Reuters.

Într-un comunicat difuzat miercuri, Fusion GPS, cu sediul în Washington, dezvăluie în premieră suma cu care a finanțat aceste investigații. Comunicatul precizează că Fusion GPS a informat Congresul în legătură cu suma plătită către firma fostului agent MI6, Orbis Business Intelligence, și că acești bani au fost luați din onorariul de 1,02 milioane de dolari încasat de Fusion de la casa de avocatură Perkins Coie, reprezentând Comitetul Național Democrat și campania prezidențială a rivalei lui Trump, Hillary Clinton. Inițial, cercetările făcute de Fusion GPS în legătură cu Trump și alți candidați republicani la alegerile primare au fost finanțate de un website conservator.

Concluziile lui Steele figurează în centrul anchetelor lansate de procurorul special american și de trei comisii ale Congresului, forul legislativ al SUA, cu privire la acuzațiile că Rusia a contribuit la campania lui Donald Trump. Rusia respinge aceste acuzații, în timp ce Trump a dezmințit ferm orice contacte cu oficiali ruși, evocând o "vânătoare de vrăjitoare".

Președintele SUA a susținut într-un mesaj difuzat la 29 octombrie pe Twitter că dosarul rezultat în urma acestor cercetări a costat nu mai puțin de 12 milioane de dolari, fără a aduce dovezi în acest sens. "FURIE & UNITATE republicană fără precedent legat de lipsa unei anchete privind Dosarul Fals făcut de Clinton (acum 12.000.000$?)" — a scris Trump.

Surse apropiate de activitatea lui Steele au indicat că acesta a început cercetările pentru Fusion GPS în mai 2016 și le-a încheiat odată cu alegerile. Anterior, aceeași companie Fusion a fost contractată de site-ul de știri Washington Free Beacon, care este un important donator republican, pentru a face cercetări despre Trump și alți candidați republicani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România