Fiscul francez va folosi Inteligenţa Artificială pentru căutarea de piscine nedeclarate

Fiscul francez va folosi Inteligenţa Artificială pentru căutarea de piscine nedeclarate

Autorităţile fiscale franceze ar putea începe în curând să utilizeze fotografii aeriene în procedurile de căutare a piscinelor şi extinderilor pe care proprietarii caselor le-au ascuns de fisc, transmite DPA.

Evaluarea imaginilor din satelit urmează să fie utilizată de birourile de cadastru imobiliar pentru o posibilă ajustare a valorii proprietăţilor imobiliare vizate, potrivit planurilor fiscului.

În acest fel, inspecţiile la faţa locului efectuate de inspectorii fiscali vor fi reduse la un nivel minim. Graţie utilizării Inteligenţei Artificiale la analizarea imaginilor prin satelit precum şi la trimiterea automată de scrisori către proprietarii imobilelor, necesarul de forţă de muncă umană va fi diminuat.

Postul francez de televiziune BFMTV a informat miercuri că evaluarea fotografiilor aeriene va fi testată iniţial în nouă departamente.

În primul test efectuat numai în departamentul Alpes-Maritimes, în doar câteva săptămâni au fost identificate aproximativ 3.000 de piscine care au fost ascunse de autorităţile fiscale.

De asemenea, odată cu modificarea legislaţiei anul trecut, autorităţile fiscale franceze au permisiunea de a analiza toate informaţiile pe care publicul larg le postează pe social media în căutarea evazioniştilor fiscali.

În paralel, se modifică şi anunţurile privind locurile de muncă vacante postate de autoritatea fiscală centrală. Pentru noul proiect, vor fi recrutaţi experţi în analiza datelor care sunt specializaţi în "filtrarea informaţiilor utile de pe urma analizei imaginilor". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria