Fiul celui mai bogat om din Arabia Saudită a cumpărat 50% dintr-o companie din România

Fiul celui mai bogat om din Arabia Saudită a cumpărat 50% dintr-o companie din România

Fiul prinţului Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudită, a cumpărat 50% dintre acţiunile companiei româneşti Arcadia Engineering, care dezvoltă proiecte în domeniul construcţiilor, potrivit arabianbusinesss.com.

Prinţul Khaled bin Alwaleed, care deţine fondul de investiţii KBW, este fiul lui Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudită, cu o avere estimată la 21,7 miliarde de euro, potrivit Forbes.

În urma achiziţiei realizate de KBW, prinţul Khaled bin Alwaleed a devenit noul preşedinte al companiei Arcadia.

Florin Nistor Chinole, unul dintre fondatorii Arcadia, a participat alături de prinţul Khaled bin Alwaleed la ceremonia în cadrul căreia s-a încheiat tranzacţia.

Arcadia urmăreşte extinderea în Orinetul Mijlociu şi America de Sud în domenii ca ingineria, arhitectura, designul, consultanţa şi administrarea de proiecte în industria prelucrătoare şi construcţii.

"Date fiind experienţa de peste un deceniul pe piaţa europeană şi livrarea rapidă de soluţii personalizate în construcţii şi de arhitectură de înaltă calitate, sunt încântat de oportunităţile pe care Arcadia le aduce portofoliului KBW şi regiunii în general", a declarat prinţul Khaled bin Alwaleed.

Preluarea a 50% dintre acţiunile Arcadia reprezintă a doua achiziţie realizată de fondul KBW în Europa în acest an, după cumpărarea companiei italiene Raimondi Cranes, care produce macarale.

Arcadia Engineering a fost înfiinţată în 1993, iar din 2010 compania şi-a extins operaţiunile în Europa de Est. Arcadia Engineering are 34 de angajaţi şi printre clienţii săi se numără Petrom, NEPI, OMV, Mega Image şi Procter&Gamble. În prezent, compania dezvoltă şi administrează proiecte în domeniul construcţiilor şi oferă servicii de consultanţă.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...