Fiul Dianei Șoșoacă, urmărit în trafic de polițiști. Tânărul s-a ales cu amendă și cu permisul suspendat

Fiul Dianei Șoșoacă, urmărit în trafic de polițiști. Tânărul s-a ales cu amendă și cu permisul suspendat

Fiul Dianei Șoșoacă a încercat să fugă de polițiști sâmbătă dimineață, potrivit Digi24. Oamenii legii i-au suspendat permisul de conducere.

Fiul senatoarei Diana Șoșoacă a încercat să fugă de polițiști FOTO Arhivă

Fiul senatoarei Diana Șoșoacă a fost urmărit de polițiști, pe Drumul Național 1, când a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, relatează Digi24 .

Potrivit sursei citate, urmărirea nu a durat mult și s-a oprit la scurt timp, pentru că, în grabă, tânărul a intrat pe un drum de acces într-o proprietate privată și nu a mai avut unde să înainteze.

Ulterior, agenții au constatat că tânărul avea 0,23 mg alcoolemie alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii i-au suspendat permisul de conducere penttru patru luni șio amendă în valoare de 1.885 lei.

Sursa citată a mai menționat că nu este prima dată când fiul senatoarei Șoșoacă rămâne fără permisul de conducere.

Diana Șoșoacă, senator în Parlamentul României

Aleasă senator în circumscripția electorală Iași, pe listele AUR, Diana Șoșoacă a reușit să stârnească o serie de controverse încă de la începutul mandatuului, ajungând în atenția publicului în urma mai multor scandaluri. Senatoarea a demisionat însă la numai câteva luni din partid, devenind senator independent.

De la începutul mandatului, Diana Șoșoacă a făcut de mai multe ori scandal în plenul Parlamentului, sfidând regulamentul Legislativului, dar și regulile de protecție împotriva Covid-19.

Istoric controversat

Senatoarea independentă l-a dat în judecată pe Raed Arafat și a refuzat să plătească o amendă primită din cauza cuvintelor jignitoare pe care i le-a adresat public şefului DSU.

Afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.137/2000, republicată<<, a decis CNCD.

Şi pagina de Facebook a Dianei Şoşoacă a intrat în atenţia autorităţilor, odată cu declanşarea războiului din Ucraina, întrucât senatoarea distribuie mesaje cu caracter propagandistic rus.

În primele luni de la izbucnirea conflictului de la granița României, Diana Șoșoac, alături de alți membrii controveersați ai Parlamentului au mers la Ambasada Rusiei, pentru a discuta despre neutralitate și negocieri de pace, fără informarea în prealabil și fără a avea un mandat din partea conducerii Legislativului.

Mesaje împotriva președintelui Ucrainei

De altfel, senatoarea a fost și unul dintre parlamentarii care au avut reacții bizare la discursul ținut de președintele Ucrainei, Voolodimir Zelenski, în plenul reunit al Parlamentului României.

Senatoarea a avut și mai multe mesaje împotriva preşedintelui Ucrainei.

„S-au încălcat toate normele de drept internaţional, pentru că nu vine nimeni ca să stai să te uiţi la o înregistrare. Înregistrarea aceea este actul de trădare al acestor aleşi faţă de poporul român şi este lipsa de bun simţ a Ucrainei cu graniţele nedeclarate la ONU. Cum poate Marcel Ciolacu să spună... Slava... vecinilor? Nu pot să asist la aşa ceva”, a precizat Şoşoacă atunci.

Mențiunea din raportul SUA despre drepturile omului în România

Raportul privind drepturile omului în România pe 2021, publicat de Departamentul de Stat al SUA, face referire, la subsecţiunea „Libertatea de exprimare”, capitolul „Violenţă şi hărţuire”, la acțiunil senatoarei.

Documentul notează scandalul dintre Diana Şoşoacă şi jurnalista italiană Lucia Goracci şi echipa sa, arătând că senatorul „i-a ţinut împotriva voinţei lor în biroul ei în timpul unui interviu convenit anterior cu privire la părerile ei referitoare la COVID şi vaccinare. Goracci a declarat că soţul senatorului Dumitru Silvestru Şosoacă a muşcat-o de mână şi a acuzat poliţiştii că au respectat ordinele senatorului în loc să o protejeze pe jurnalistă şi echipajul ei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”