Fiul șefului de Cabinet al premierului de la Chișinău a accidentat mortal un bărbat

Fiul șefului de Cabinet al premierului de la Chișinău a accidentat mortal un bărbat

Cristian Diaconu, în vârstă de 19 ani, fiul șefului de Cabinet al premierului Dorin Recean, a lovit mortal, seara trecută, un bărbat aflat în curtea unui bloc de locuințe din Chișinău.

Fiul șefului de Cabinet al lui Dorin Recean a trecut cu mașina peste un bărbat. FOTO: Tribuna.md

Accidentul rutier a avut loc în seara zilei de duminică pe strada Calea Ieșilor din cartierul Sculeanca, municipiul Chișinău. Poliția a fost alertată în jurul orei 22:00 prin intermediul Serviciului 112.

,,La fața locului polițiștii au stabilit că, un tânăr de 19 ani, conducând un automobil de model Toyota, a trecut cu automobilul peste un bărbat. În urma traumelor primite, bărbatul ulterior a decedat”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției, într-o sinteză privind evenimentele rutiere.

,,Familia noastră trece acum prin momente foarte grele”

Ulterior, Serghei Diaconu, tatăl tânărului implicat în accidentul rutier și care este șeful de Cabinet al premierului de la Chișinău, a anunțat opinia publică că este vorba de fiul său, Cristian. Tot acesta a oferit amănunte suplimentare despre tragedia rutieră, menționând că victima era beată și dormea atunci când a fost accidentată.

,,În cazul de aseară, din această sinteză a poliției, șoferul de 19 ani e fiul meu Cristian. Familia noastră trece acum prin momente foarte grele. Aseară, la intrarea într-o curte de locuit, automobilul condus de Cristian a trecut peste un bărbat în stare de ebrietate care era culcat pe calea de intrare în curte. După ce a ieșit din automobil și a văzut persoana rănită, el a sunat imediat la 112 și a solicitat ambulanța și poliția. Bărbatul era încă viu la momentul sosirii ambulanței, dar ulterior a decedat”, a scris șeful de Cabinet pe pagina sa de Facebook.

Acesta a făcut apel la cei care dețin imagini cu momentul impactului să le ofere oamenilor legii.

,,Fiindcă e vorba de un caz de interes public, țin să menționez că voi asigura transparența maximă pe acest caz, noi suntem cei mai interesați să fie cunoscut adevărul. Solicit pe această cale ajutor de la cetățenii și afacerile din zonă, în cazul în care dețineți imagini video făcute între 22 și 24, data de 16 iulie, la adresa Ion Creangă 5, să le trimiteți direct poliției”, a punctat Serghei Diaconu.

Dosar penal

Corespondentul ,,Adevărul” a încercat să afle dacă suspectul este cercetat sau nu în libertate, iar reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău au evitat să răspundă la această întrebare, dar au menționat că pe acest caz a fost deschis un dosar penal, iar între timp se întreprind acțiuni pentru identificarea victimei.

,,Este inițiată o cauza penală în cadrul căreia urmează să fie stabilite toate circumstantele producerii accidentului, totodată polițiștii întreprind toate masurile pentru a identifica bărbatul decedat”, a declarat Natalia Stati, ofițeră de presă a instituției.

Serghei Diaconu este în prezent șeful de Cabinet al premierului Republicii Moldova, Dorin Recean. Anterior, a deținut funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?