Fiul și nora, înmormântați în aceeași zi. Încercările cumplite ale unei românce de 94 de ani VIDEO

Fiul și nora, înmormântați în aceeași zi. Încercările cumplite ale unei românce de 94 de ani VIDEO

Are 94 de ani și o plasă de medicamente, dar încă lucrează în grădină. Când era încă tânără, și-a înmormântat fiul și nora în aceeași zi, iar singurul nepot, care avea 20 de ani în 1989, a fost împușcat la Revoluție. Este, pe scurt, tulburătoarea poveste de viață a Mariei Avramescu.

Născută și crescută în satul Ierșnic, aparținător comunei Ohaba Lungă, doamna Maria a avut o tinerețe grea. În timul celui de-Al Doilea Război Mondial era o adolescentă, dar nu uită nici acum ororile comise de rușii ajunși pe teritoriul României. „Știu că veneau rușii și ne ascundeam. Eram cu vacile și ne ascundeam. Au venit peste noi, au intrat în casă, au luat mâncarea, au luat tot, s-au dus și te-au lăsat gol. Nu le-ai dat, te-au și bătut, și-au bătut joc de femei care au rămas văduve”, povestește doamna Maria.

Mutarea la oraș și uciderea fiului

La vârsta de 42 de ani, Maria Avramescu și soțul său s-au mutat de la Ierșnic la Lugoj. Cei doi soți aveau să sufere, însă, o dramă cumplită. Singurul lor fiu a fost ucis la marginea orașului. La aflarea veștii, soția bărbatului s-a sinucis, rămânând în urmă un băiețel de un an și jumătate. „Pe copil (n.red. fiul) l-au omorât în spatele Textilei (n.red. - fostă fabrică din Lugoj). Nora, când a auzit, a băut otravă și a murit și ea. Au fost înmormântați o dată”, povestește, cu lacrimi în ochi, doamna Maria.

Maria Avramescu are 94 de ani și a fost greu încercată în viață

Criminalul nu a fost prins niciodată. Întrebată cum au trăit, ea și soțul ei, cu gândul că ucigașul fiului lor nu a fost niciodată prins, Maria Avramescu a spus că dorința de răzbunare a soțului său era atât de mare încât a renunțat să îl caute pe criminal. „Soțul nu a prea căutat atâta de mult cu judecata și cu minuni ca să-l găsească, pentru că a zis că el dacă-l vede în viață, el acolo moare și atunci mai bine să nu știi, să ne ținem casa și nepotul. Îl îngrijim pe el și poate ne ține când om fi bătrâni și iată că asta vreme am ajuns”, a declarat Maria Avramescu.

Nepotul, împușcat la Revoluție

În 1989, la Revoluție, familia Avramescu a fost pe punctul de a-și pierde și nepotul. În vârstă de 20 de ani și aflat la Reșița în timpul Revoluției din Decembrie 1989, nepotul doamnei Maria a fost împușcat, fiind grav rănit. Maria Avramescu a supraviețuit și acestui șoc, iar acum, ajunsă la vârsta de 94 de ani, încă mai lucrează în grădină. „Eu, când văd că nu e făcut ceva, mă duc și fac. Mai lucru și în grădină. Așa mereuț. Aici lucru, aici mă îmburdă (n.red. - tensiunea). Am trecut prin multe. Eu nu știu ce nu am. Uite punga cu boambe (n.red. - medicamente). Beau dimineața 4-5. Seara, iar beau. Asta e sănătatea. Boambele astea”, spune doamna Maria, arătând spre punga cu medicamente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”