Flacăra olimpică a JO 2016 va trece printr-o tabără de refugiați din Atena în drumul către Rio de Janeiro

Flacăra olimpică a JO 2016 va trece printr-o tabără de refugiați din Atena în drumul către Rio de Janeiro

Flacăra olimpică a Jocurilor 2016 de la Rio de Janeiro va fi purtată printr-o tabără de refugiați din Atena, iar unul dintre refugiați va face parte din ștafeta ce va purta torța olimpică, a anunțat Comitetul Internațional Olimpic, citat de Reuters.

Flacăra olimpică va fi aprinsă în antica Olympia pe 21 aprilie și va părăsi continentul european cu destinația Brazilia 12 zile mai târziu. Flacăra va ajunge pe continentul sud-american pe 3 mai și mai multe ștafete vor străbate Brazilia timp de 100 de zile.

Grecia a devenit principala poartă de acces în Europa pentru mai bine de un milion de refugiați, care au fugit din calea războaielor și a persecuțiilor din țări ca Siria, Irak și Afganistan.

''Flacăra olimpică va trece prin această tabără și va fi arătată refugiaților, a declarat Thomas Bach, președintele CIO, în vizită la tabăra Eleonas din capitala Greciei. Unul dintre refugiați va fi invitat să poarte torța olimpică. Vrem să atragem atenția lumii asupra problemelor refugiaților''.

CIO a anunțat deja că sportivii de top care sunt refugiați și nu își pot reprezenta țara, vor putea concura sub steagul olimpic și vor fi găzduiți în Satul Olimpic de la Rio de Janeiro.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...