Flacăra olimpică pentru JO 2020 a fost aprinsă la Olympia, într-o ceremonie restrânsă (VIDEO)

Flacăra olimpică pentru JO 2020 a fost aprinsă la Olympia, într-o ceremonie restrânsă (VIDEO)

Flacăra olimpică pentru Jocurile de la Tokyo (24 iulie - 9 august) a fost aprinsă, joi, de razele Soarelui în antica Olympia, în cadrul unei ceremonii restrânse, fără spectatori, din cauza riscului de contaminare cu coronavirus, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Actriţa Xanthi Georgiou, în rolul de Înaltă Preoteasă a Templului zeiţei Hera, a folosit o oglindă parabolică pentru a aprinde flacăra, iar primul purtător al ştafetei torţei olimpice a fost în premieră o femeie, campioana olimpică la tir, în proba de pistol 25 m, Anna Korakaki.

Ea a fost aleasă de Comitetul Olimpic din Grecia pentru această ceremonie, fiind prima purtătoare a torţei în ştafeta care va trece timp de şapte zile prin Grecia. Pe 19 martie, flacăra olimpică va intra pe Stadionul Panathenaic din Atena, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, o va preda reprezentanţilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Torţa va fi transportată în Japonia la bordul unei aeronave - Tokyo 2020 Go - special destinată acestui eveniment.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu