Flavius Biea a câştigat titlul mondial IBA la categoria mijlocie

Flavius Biea a câştigat titlul mondial IBA la categoria mijlocie

Boxerul român Flavius Biea a câştigat centura vacantă de campion mondial IBA la categoria mijlocie. Biea l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco, vineri seara, într-un meci desfăşurat pe durata a 12 reprize, într-o gală profesionistă găzduită de Sala Polivalentă din Mioveni.

Foto sport.ro

Sud-americanul a părut la prima vedere că ar avea meciul în control fiind cel care a lovit mai clar, mai grupat şi a demonstrat un plus de viteză. Totuși Biea a fost văzut învingător de doi dintre arbitrii-judecători (115-112 şi 116-112), în timp ce al treilea l-a creditat cu victoria pe Velasco (115-112).

Biea (33 ani) a fost trimis la podea în repriza a şasea, iar în repriza a 11-a s-a ales cu arcada spartă, după ce a fost lovit cu capul, involuntar, de Velasco.

Flavius Biea a devenit al cincilea român campion mondial la box profesionist cu acest prilej, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu. Este titlul pentru care au luptat mai multe nume sonore ale boxului mondial, precum Floyd Mayweather, Oscar De la Hoya, Roberto Duran, Roy Jones Jr sau Arturo Gatti, potrivit Agerpres.

Flavius Biea a obținut în boxul amator 298 de victorii în 316 meciuri disputate, un titlu de campion mondial, o altă finală mondială disputată, trei titluri de campion european, 8 de campion naţional.

În boxul profesionist, Biea a ajuns la 22 de victorii (10 KO) şi are doar o înfrângere (KO), fiind campion WBA Continental, cvadruplu campion IBA Intercontinental şi campion WBC Continental Latin Silver.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina